Sijil Halal Shaklee daripada Islamic Services of America – Update 2013





Produk-produk Shaklee yang tersenarai di bawah telah disahkan halal oleh Islamic Services of America. 

Alhamdulillah, kini saya lebih yakin dengan Shaklee.

Alfalfa Complex
B-Complex Dietary Supplement
CarotoMax
Chewable Vita-C
Cinch Shake Mix Chocolate
Cinch Shake Mix Vanilla
Cinch Shake Mix Cafe Latte
Cinch Energy Tea Mix
Energizing Soy Protein Natural Vanilla Flavour
DTX Complex
Garlic Complex
GLA Complex
Herb-Lax
Lecithin
Meal Shake Vanilla
Nutriferon
OmegaGuard
OsteoMatrix
Performance Natural Orange Flavor
Stomach Soothing Complex
Sustained Release Vita-C
Vita-E Complex
Vita-Lea
Vita-Lea for Children
VIVIX
Zinc Complex Dietary Supplement


Untuk Info & Order: 

Tengku Sofia Sabrina

Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran




Share Button
Continue Reading

Set Family Wellness Shaklee

Set Family Wellness

Apa itu Set Family Wellness Shaklee? Ianya adalah set paling asas yang boleh digunakan oleh seisi keluarga.
 
Set Family Wellness terdiri daripada Energizing Soy Protein, Vita-Lea, Vitamin C dan B-Complex.
 
set family wellness
 
 
1) Energizing Soy Protein (ESP)
Membekalkan 14gram non-GMO protein berkualiti tinggi (dalam setiap hidangan) yang mengandungi semua asid amino yang diperlukan oleh tubuh bagi mengekalkan tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh. Ia membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis vitamin B yang diperlukan tubuh dan separuh daripada jumlah keperluan kalsium harian, serta membantu membina dan perbaiki tisu badan yang rosak.




2) Vita-Lea (with iron formula)
 
Merupakan multivitamin yang dilengkapi dengan 12 jenis vitamin dan 7 jenis galian yang diperlukan oleh tubuh. Mereka yang mengalami tekanan darah rendah akibat kekurangan zat besi adalah digalakkan mengambil 2 biji vitalea setiap hari untuk mengatasi masalah ini.


3) Sustained Release Vitamin C
Satu tablet vitamin C bersamaan dengan 7 biji setengah oren asli. Vitamin C Shaklee didatangkan dengan fungsi sustained release dimana ia akan dilepaskan secara berperingkat mengikut masa demi memastikan vitamin C tersebut kekal dalam badan, memandangkan vitamin C merupakan vitamin larut air yang mudah musnah, sangat penting untuk pembentukan kolagen, sistem imun badan, bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit. 



4) B-Complex
Mengandungi 8 kumpulan vitamin B untuk memenuhi keperluan badan. Bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindak balas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh. Disebabkan itu, vitamin B merupakan vitamin paling utama dalam mengatasi kelesuan dan tekanan. Ia mempunyai elemen yang meningkatkan metabolisma, tenaga dan kesihatan otak serta membantu kulit wajah kelihatan berseri dan tidak kusam.



Kebaikan Set Family Wellness

 
1) Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
2) Membantu anda merasa lebih bertenaga
3) Menguatkan sistem imun anda
4) Membekalkan khasiat untuk kulit rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat.
 
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Continue Reading

Promosi Bulan Februari 2013 – OmegaGuard™

omegaguard

Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

DHA dan EPA daripada Omega penting untuk pembentukan otak dan mata bayi. Ia juga akan mengawal paras kolestrol dalam badan ibu hamil.

Shaklee OmegaGuard™ merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan. Satu hidangan OmegaGuardTM menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk DHA dan EPA.

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button
Continue Reading

Meal Shakes Testimoni

Meal Shakes Testimoni

meal shakes testimoni

TESTIMONI PERTAMA

“Syukur Alhamdulillah.. Jun 2012 – saya mula ambil Meal shakes untuk Darwish dengan Siti Hajar.. masa tu berat Darwish cuma 9.4kg. Seawal umur dia setahun memang itulah berat dia sehinggalah saya jumpa Shaklee. Darwish mengidap asma dan sangat senang terkena selsema, demam dan batuk sebab dia duk taska. Sangat ‘picky eater’.. dan berat badan yang sering dapat teguran dari doktor dan nurse.. ‘berat tak cukup’.. hurm.. pening memikirkan masalah ni.

Now.. setelah hampir 3 bulan ambil Meal shake secara konsisten untuk darwish. Meal shakes pertama dah habis pun. Kali kedua saya ambil dengan Laila Ismail. Tiada lagi demam, batuk dan selsema yg kerap.. sangat-sangat kuat makan. Kadang-kadang pilih jugak.. yang xsedap la. Yang paling saya seronok, checkup hospital dia last tuesday haritu.. berat dia dah 10.3kg. saya tersenyum.. apa yang buat saya lagi seronok, next appoinment.. doktor cakap kalau keadaan dia ‘terlebih’ baik dari hari ini, dia xperlu ambil inhaler 2 kali sehari dah.. sekali sehari je. Yahoo!!! harap-harap pasnie dia tak payah pakai terus.. InsyaAllah.
 
Saya sangat yakin Shaklee mampu transform hidup saya sekeluarga.. Thanks a lot.” – Ummi Darwish


TESTIMONI KE-DUA

“Just realize Meal shakeS ni rupanya bukan setakat membantu anak yang picky eater, malah membantu kanak-kanak yang ada masalah ekzema.

Anak saya yang sulung ada masalah ekzema..Selalu garu-garu badan masa tidur dan bila waktu panas .Kulit dia memang kering sampai celah-celah pelipat siku dan bawah lutut mesti teruk sebab dia garu. Sampai kena consult dengan pakar kulit la. Setiap bulan mesti kena beli set pelembap, sabun mandi dan juga ubat makan. Tapi saya tak pernah bagi makan pun ubat kulit tu. Saya hanya apply sabun mandi dan pelembap saja.

But now, since saya bagi makan Meal shakes tiap-tiap hari, memang dia dah takde garu-garu dan mengalami kulit kering. Agak lama juga tak bergantung dengan pelembap-pelembap tu semua. Dah beberapa bulan jugakla. Alhamdulillah, saya baru sedar rupanya Meal shakes ni memang membantu untuk mereka yang mengalami ekzema. Ianya adalah multivitamin yg dapat meningkatkan imunisasi kanak-kanak. Pada asalnya saya beli Meal shakes ni bertujuan supaya anak saya berselera makan. Memang nampak dia sudah berselera makan. Tapi rupanya ada kelebihan lain lagi yang saya tak sedar. So, thank you to Shaklee sebab memang terbukti produknya berkesan.” – Puan Ku Hasnah
 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Continue Reading

Promosi Bulan Januari 2013 – Advanced Joint Health Tablet

Dah nak penghujung bulan baru nak citer pasal promosi bulan ni. Isyk, isyk, isyk…. sebenarnya dah lama nak update blog tapi tak sempat. Dari sehari ke sehari tahu-tahu dah nak penghujung bulan.

Bulan ni Shaklee promosi Advanced Joint Health Tablet (AJHT). Apa tu???

Err…sebelum tu, ada tak kawan-kawan yang sakit sendi seperti lutut, pinggang atau tulang belakang?
AJHT ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi. 
AJHT mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.
Bagaimana ia berkesan?
Shaklee Advanced Joint health Tablet memberikan manfaat kepada sendi-sendi sihat dalam 3 cara:

1- Menyokong keselesaan sendi

Ekstrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. ia menyokong kesihatan sendi dengan menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi.

2- Bertindak sebagai kusyen

Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan dan membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Banyak kajian menunjukan supplement ekstrak jagung dapat menggalakan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksible dan kajian mengesyorkan yang supplement ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam jangkamasa yang panjang.

3- Memelihara tisu penyambung yang sihat

Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C merupakan nutrien terpenting dalam kesihatan sendi. Ini adalah kerana zink, tembaga, mangan dan vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberi kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Hasil daripada clinical research yang dibuat oleh Shaklee, kesan boleh dilihat seawal 5 hari penggunaannya.

Jadi tunggu apa lagi? Gunakan peluang semasa promosi ini untuk mencuba dan melihat keberkesanannya. Kebanyakkan pelanggan membeli untuk diri sendiri dan juga menghadiahkannya kepada mak dan ayah mereka.

Akhir sekali, mari kita lihat video di bawah.

Punca dan Tips mengelak masalah sendi
Sumber: Kementerian Kesihatan Malaysia
 
 
**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.**

Untuk Info & Order: 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665


COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Continue Reading