Testimoni Set Mengandung Shaklee

Testimoni Set Mengandung Shaklee

“Saya baru bersalin anak ke-3… Seorang Princess yang sangat adorable….. Teringin nak berkongsi testimoni saya selepas merasai perbezaan pengalaman hamil tanpa vitamin shaklee untuk 2 anak saya sebelum ini dan selepas hamil anak ke-3 dengan vitamin shaklee untuk kehamilan.

Sepanjang preggy saya ambil vita-lea, vit C, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix since saya memang tak suka minum susu. Saya lebih bertenaga, tiada rasa loya, lebih cergas dan kulit saya semakin cantik tanpa pigmentation. Sampai la ke saat melahirkan. Saya masih rasa sihat dan bertenaga. Sehinggakan proses bersalin kali ni sangat mudah dan cepat. Kalau sebelum ni, selepas keluar tanda, sakit kontraksi memakan masa 2 hari dengan bukaan serviks baru 2cm. Tapi kali 

ini, sakit kontraksi berlaku sangat sekejap. Sejurus sampai ke hospital, Doktor cek bukaan serviks dah 7cm. Diusung terus ke Labour Room. Sedang nurse & Doktor buat persiapan untuk sambut baby, saya terus saya nak meneran. Doc cuba cek bukaan serviks. Mmg dah 10cm. Dengan 2 kali push je. Saya selamat melahirkan baby girl yang sangat comel. Kulit baby sangat halus mulus, putih merah. Doktor pun puji. Uri cantik, luka perinium sangat minimal dan proses jahitan sangat mudah.


Baby pun sangat baik….disebabkan susu badan saya dah mula mengalir sejurus melahirkan… baby terus tido kekenyangan.” – Puan Anna Eddy



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Meal Shakes untuk Bayi yang Kurang Makan

Testimoni ini daripada pelanggan saya sendiri. Bayinya berumur setahun lebih tetapi berat tidak sampai 9 kg. Doktornya yang cadangkan meal shakes sebagai supplement.

“Dah seminggu cuba, anak saya makan banyak… sampai buncit perut…dia sendiri yang minta nak makan… suka tengok….
 
hahahahahaha
 
Anak semakin aktif…. semalam baru panjat meja, lepas tu lompat… biru dekat dahi
 
hahahaaa
 
Saya bagi 1 sudu kecil je seharimemang banyak perubahanbuang air pun sudah tidak sembelit lagi…” – Puan Mieza Khai

Teruja saya bila dapat pelanggan yang seronok macam ni. Saya pun tumpang gembira. 🙂

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves

Continue Reading

Related Posts

Set Bersalin Shaklee

Saya belum mengenali Shaklee masa bersalin bulan September lepas. Saya hanya kenal Shaklee semasa saya menghadapi kesukaran untuk membuat stok susu untuk Bella. Jadi tak sempat la saya mencuba Set Bersalin Shaklee. Terasa rugi tak kenal Shaklee semasa waktu berpantang. Semua kawan-kawan yang telah mencuba Set Bersalin Shaklee semasa dalam pantang berkata yang mereka lebih bertenaga walaupun tak cukup tidur.

 

RUGI!!! Rugi saya tak mengamalkannya dari berpantang. Set bersalin yang saya beli atas nasihat makcik-makcik dan saudara-mara, masih ada lagi tersimpan di dalam almari kerana semasa berpantang, Bella mengalami jaundis jadi doktor tak galak menggunakannya. Akibatnya, semasa berpantang badan terasa lemah dan tak bermaya dengan tidur dan rehat yang tak cukup.

 

Set Bersalin Shaklee sesuai digunakan sejurus selepas bersalin, tak kira normal atau ceaser. Ia juga sesuai diambil oleh ibu walaupun bayi mengalami jaundis.

Apa yang ada dalam Set Bersalin Shaklee?

1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)

Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral. Sangat perlu demi memastikan tubuh badan menerima semua zat dan vitamin yang penting untuk kesihatan optimum dan perlu dalam menjamin kesejahteraan secara am.
 
Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2) Sustained Release Vita-C PlusTM 500 mg

Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.

3) B-Complex

 Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.

4) Zinc Complex

Membantu penyembuhan luka bersalin dengan lebih cepat dan membantu mengelakkan post-natal depression.
Set bersalin sering di ambil bersama Set Penyusuan Asas Shaklee yang terdiri daripada Alfalfa Complex dan Energizing Soy Protein (ESP).
 ————————————————–
 
Hendak mendapatkan Set Bersalin Shaklee? Anda boleh membuat pesanan di sini

esell-shaklee-logo

 

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

Jimat lebih bila anda menjadi ahli Shaklee.  Klik sini untuk cara jadi ahli.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Chewable Vita-C Plus

Vitamin C memainkan peranan penting dalam memelihara kandungan antioksidan semulajadi tubuh dan juga penting untuk tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan yang baik. Vitamin C tambahan diperlukan bagi ibu-ibu mengandung dan yang sedang menyusukan bayi di mana diet harian sahaja tidak mampu memberikan vitamin C yang mencukupi. Chewable Vita-C dengan rasa limau dapat menyediakan vitamin C setara 1½ buah oren. Ia ideal juga untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang sukar untuk menelan pil.

Keperluan Vitamin C dalam badan kita
  • Membantu meningkatkan antibodi dalam tubuh supaya sistem imun tubuh lebih tinggi
  • Mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam
  • Menguatkan struktur gigi dan gusi
  • Perokok @ mereka yang bergaul dengan perokok memerlukan vitamin C
  • Membina kolagen (sebagai bahan pengikat/pelekat) dalam pembinaan dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan
  • Pengambilan vitamin C yang mencukupi dalam diet seharian dapat mengurangkan risiko tekanan darah tinggi
  • Membantu proses penghadaman & penyerapan zat besi
  • Individu yang sering stress (tertekan), penat, letih, lesu serta sibuk dengan urusan harian memerlukan vitamin C. Pengambilan vitamin C yang mencukupi dapat membantu mengembalikan hormon stress (hormon yang melawan stress)
  • Bertindak sebagai anti kimia yang menjadi racun dalam tubuh seperti nitrates dan nitrites
  • Memberi perlindungan terhadap penyakit jantung dan mengehadkan ‘oxidation’ terhadap kolestrol jahat
  • Membentuk sel-sel darah yang baru (setiap 3 bulan darah dalam badan akan bertukar)
  • Membantu memulihkan selesema, resdung dan bersin waktu pagi.
  • Membantu dalam proses pemulihan kudis
  • Pengambilan vitamin C sebanyak 1000-5000mg sehari dapat mengurangkan risiko/melawan penyakit barah seperti kanser oral cavity, kanser kerongkong, kanser saluran penghadaman, kanser serviks, kanser usus besar (rektum), kanser payudara dan kanser paru-paru
  • Bertindak sebagai “Protector Gate” – setiap masa mesti berada dalam badan kerana sifat vitamin C adalah larut air.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts

Set Penyusuan Asas Shaklee

Memang tidak dinafikan bahawa kekerapan menyusu akan membuatkan lebih banyaknya susu terhasil, tetapi ada juga ibu-ibu yang memerlukan sedikit bantuan. Secara asasnya Alfalfa Complex dan Energising Soy Protein insyaAllah boleh membantu.

Set Penyusuan Asas Shaklee

Alfalfa Complex
Alfalfa membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat. Juga membantu dalam menyelesaikan malah wanita seperti keputihan selain merapatkan keintiman. Selain itu ibu juga akan jadi lebih lawas. Ianya membantu mengurangkan angin dalam badan dan juga bantu mengurangkan berat badan.
 
 
Energizing Soy Protein (ESP)
ESP memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu. Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

 

Produk-produk di atas sesuai untuk ibu-ibu yang tiada masalah penyusuan. Tujuan utamanya untuk menghasilkan kuantiti susu yang lebih banyak. Namun, jangan lupa konsep supply dan demand. Payudara perlu dikosongkan selalu untuk menghasilkan susu dengan lebih kerap.

 

Jika anda menghadapi masalah dalam penghasilan susu seperti anda merasa terlalu letih, stress, susu merudum sewaktu datang haid atau relactation, anda boleh mencuba Set Penyusuan Optimum Shaklee.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts