Set Kanak-kanak

Bercerita tentang supplemen ni kan, ramai juga yang bertanya dekat Sofia apakah vitamin Shaklee yang sesuai untuk kanak-kanak.  Kanak-kanak ni, kebiasaannya memang sukar untuk kita pastikan nutrisi yang mereka perolehi daripada makanan harian cukup untuk mereka.  Ada yang picky eater, anak yang tak nak makan sayur.  Ada yang nak makan ayam goreng aje setiap hari dan pelbagai macam ragam lagi.   Tapi kita tak boleh juga untuk biarkan mereka makan sesuka hati.  Mestilah kita nak berikan yang terbaik dari segi nutrisi dan pemakanan kepada anak-anak kita.

 

Di Shaklee selain vitamin-vitamin untuk dewasa, Shaklee ada juga multi vitamin khas untuk kanak-kanak.  Namanya Vita-lea for Children.

Manfaat Vita-lea for Children

Baca : Produk Info – Vita-lea for Children

 

Berikut pula adalah testimoni-testimoni daripada beberapa orang ibu yang beri anak mereka Vita-lea for Children sebagai vitamin harian.

 

Testimoni Ibu Pertama

 

Nak share juga pasal Vita-lea for Kids.  Semalam lepas ambil Putri balik mengaji pukul 10.30, terus bawa teman mama shopping reward diri. 

Jam 12.20 dah nak pergi sekolah kebangsaan pula.  Dia mengadu mengantuk.  Masa nak pergi sekolah tu, saya bagi dia Vita-lea sebiji.  Suppose 7 tahun boleh ambil 2 biji dah.  Balik sekolah tu happy je.

Tak pun mengadu dia tertidur kat kelas.  Hari ni wajib bagi lagi.  – Puan Baizura Bahar

 

 

Testimoni Ibu Kedua

 

Salam, nak share pasal Vita-lea for Kids ni.  Ini baru balik dari klinik untuk monthly check-up my daughter.  Yang happynya sebab berat dia dah naik 800 gram dalam masa sebulan.  Kalau tak dulu nak naik 100 gram pun susah.  Sampai kena jumpa pakar Zat Makanan.

Seriously Vita-lea memang best!  Saya suggest untuk anak yang kurang selera makan dan picky eater.

 

 

Testimoni Ibu Ketiga

 

Alhamdulillah saya dah bagi mula dari bulan lepas.  Salah seorang anak saya memang akan batuk dan selesema dalam sebulan pasti kena sebab dia alergik pada makanan dan minuman yang manis.

Tapi selepas makan Vita-lea for Children ni, simtom-simtom tu memang langsung tiada.  Saya sangat berpuas hati dengan produk ini.  – Puan Zakiroh Deris

 

 

Testimoni Ibu Keempat

 

Alhamdulillah dah 3 minggu Humaira makan Vita-lea for Children Shaklee.  Dah takde lagi sembelit macam dulu.  Hari-hari membuang.

Selera makan pun bukan main lagi.  Semua dibedal.

2 hari lepas, Humaira demam dan merengek-rengek sakit perut, maybe sebab cuaca yang tak menentu dan dia overdose makan, haha.

Bawa pergi Klinik Kesihatan, suhu nak dekat 38ºC, tapi perut ok je takde masalah.  Balik rumah Ummi nak bagi la makan ubat doktor.  Dia tak mahu.  Dia kata nak makan ‘ubat’ vitamin je.  Bagi makan Vita-lea for Children dan minum air masak, dia terus tidur.

Alhamdulillah bangun pagi esok tu, dah tak demam dah.

Syukur Alhamdulillah, Humaira jarang sekali kena selesema/batuk.  Demam pun singgah sekejap jeKulit dia alergik sebelum ni pun dah ok.  Kalau kena gigit nyamuk pun tak melarat macam dulu.  – Puan Siti Sumiza Roseli

 

 

Testimoni Ibu Kelima

 

Wah, saya bagi 5 bintang.  

Selepas makan Vita-lea for Children Shaklee untuk anak saya, selera makin bertambah-tambah.

Sebelum ini saya yang paksa makan.  Sekarang anak saya yang paksa saya minta makan.

 

 

Testimoni Ibu Keenam

 

Rasanya produk Shaklee ni ada MAGIC lah!

Sebelum ni macam-macam vitamin untuk kanak-kanak dah cuba bagi anak makan.  Kalau part makan memang susah nak suruh makan budak-budak ni.  Tapi selepas bagi Vita-lea for Children kat anak secara otomatik selepas makan anak gelabah cari makanan.

Sungguh MAGIC, dah beberapa hari ni test kat anak semasa masak kasi anak makan Vitalea.  Lepas habis masak anak terus makan dengan berselera, sayur yang mereka tak suka pun bedal.  Sangat suka dan berpuas hati.  Alah membeli menang memakai.  – Puan Puspa

 

Baca juga : Set Kesihatan Kanak-kanak

 

Berminat untuk mendapatkan sebotol untuk anak anda?  Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665. 

Anda boleh juga beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873
Jangan lupa untuk ikuti Sofia di

FB Personal : Tengku Sofia S Aziz
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram :kedaivitamingombakdanbatucaves