Sarapan Pagi

Sarapan Pagi

 

Salam semua. Sarapan pagi hari ni makan apa tadi?

 

Eh, sempat ke nak bersarapan sebelum ke pejabat?

 

Masa Sofia bekerja dulu selalu tak sempat nak bersarapan di rumah. Jam 6.30 pagi dah keluar rumah. Tekak pun masih belum nak terima makanan lagi, apatah lagi nak menyiapkannya hehe

 

Eh, melalut la pulak. Sebenarnya, Sofia nak cerita sarapan pagi Sofia dan Bella hari ini.

 

sarapan pagi

 

Bangun pagi tadi bancuh ESP + milo untuk mama dan susu + meal shakes untuk Bella.

Susu + meal shakes tak sempat masuk gambar. Bella dah minum dulu. Hehehe

Selesai breakfast kami pagi ni. Sekejap je nak sediakan. Nutrisi pun cukup untuk memulakan tugas harian.

 

Nanti jam 10 pagi Bella makan bekal di tadika.

Mama tunggu makan tengahari.  🙂

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Luahan Hati Si Pengamal ESP

SEJAK KALI PERTAMA HATI INI SANGAT CINTA.

Malu nak ngaku..tapi itulah, sebenarnya saya dah lama usha awak.


Masa tu saya pregnantkan si Botak Kacak, dan saya alahan teruk dari sebelumnya.
Dah masuk 4 bulan pregnant, tapi saya tak mampu nak pastikan
diri ambil makanan berkhasiat secukupnya. Kalau dapat habiskan sesenduk
nasi berlaukkan ikan goreng sekali sehari, dah cukup bagus tu..

Tapi saya risaukan bayi dalam perut ni masa tu.
Saya takut dia tak cukup nutrisi..tak dapat membesar dengan sihat..
Jadi saya pun buat research. Dari situlah, saya mula nampak gambar awak
dan baca maklumat pasal awak. Nama awak mula meniti di bibir saya.
Saya mula berangan-angan nak jumpa awak.

Bila saya terserempak dengan awak di kedai barangan baby dekat
rumah, saya tengok dari jauh. Intai-intai dari celah rak. Banyak kali
saya buat macam tu..tak confident nak pegi dekat awak. Saya takut
saya kecewa. Maklumlaa…awak bukan sebarangan. “Ada nama”. Pasti
“ada harga”, keluh saya. Tapi sebenarnya, saya teriiiiiiingin kenal
awak lebih dekat lagi. Nakkk sangat cuba-cuba awak tau.

Suatu hari, kawan lama saya kontek saya. Dia tahu pulak saya
pregnant. Pandai dia cari info. Dia tanya saya, kesihatan macam mana,
ada ambil vitamin tak. Saya teringat pasal awak..saya tahu, kawan saya ni
mesti kenal awak. Jadi saya luahkan rasa hati saya kat dia, dan saya
cakap saya tak mampu nak bersama awak..Tapi kawan saya ni memang
betul-betul ikhlas nak tolong saya dapatkan awak. Dia explain baik-baik dekat saya.
Terangkan secara details pasal awak. Hilangkan keraguan saya akan
kebaikan awak dan kelebihan awak untuk orang macam saya.

Awak, rupa-rupanya saya salah sangka tentang awak selama ni…!
Saya ingat, awak samaaa je dengan yang lain yang banyak saya boleh
jumpa kat kedai dan pasaraya.
Menyesalnya saya, sebab tak bertanya awal-awal tentang awak walaupun
dah tahu saya tak tahu.
Bila dah faham yang awak tak seperti yang saya sangka, dan awak boleh bersama saya
sehingga 2 ~ 3 bulan baru saya kena cari awak lagi, saya sangat gembira tau.
Terus saya minta tolong kawan saya untuk penuhi hajat saya.

Kemudian, akhirnya kita bertemu depan-depan…gembiranya saya.
Yang diimpi kini di sisi. Takpe lah saya mabuk pagi pun, saya
gagahkan diri menikmati awak hari demi hari. Saya bahagia, sebab
saya mula rasa kuat semula, dan pastinya bayi saya membesar
dengan baik juga.

Awak tahu…bau awak sedapppp sangat, sehinggakan officemate saya
selalu tegur saya, tanya saya bau apa yang super yummy tu. Dulu saya
penah cuba yang lain…tapi sampai expired saya tak mampu habiskan,
tak sedap dan rasa semacam. Tapi kalau awak, 3 kali sehari pun saya sanggup!

Sekarang, baby Sirhan pun dah umur 10 bulan. Tapi maaf ye, saya
tetap takkan lepaskan awak. Saya harap saya dapat terus bersama
awak sampai akhir breastfeeding journey ni. Ermm…awakkk, kalau
saya pregnant lagi sebelum Sirhan cukup 2 tahun, awak tolong
support saya lagi ye. Bantu saya lahirkan baby Shaklee yang gebu,
tembam dan sihat lagi ye kiki emoticon inshaa Allah.

Aishiteru yo…awak si putih biru.

~ luahan tulus ikhlas sepenuh hati sang Ratu. 1 Mac 2015. Anniversary 1 tahun sebagai SID ~

*aishiteru : i love you dalam b. Jepun

–  Puan Fashrina Manaf

Harga Bukan Ahli: ESP (850 gram) RM150
Harga Ahli: SAVE 14% 🙂 Klik sini untuk cara jadi ahli.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Testimoni ESP

Apakah ESP?

protein

Secara ringkasnya, ESP ialah minuman protein yang dibuat daripada soya.

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol.

18911_10152858937255958_8774661037657608948_n

11058505_10152847159575958_3096034338030528096_n11042981_10152830593820958_5958250565914112439_n10420065_10152874138860958_7729359570218288643_n

32 Kebaikan dan Kelebihan ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.

2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam

3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.

5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,

6. Memberi ton warna kulit yang sekata

7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu

8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)

9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral

10. Rendah lemak, tanpa kolestrol

11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya

13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone

14. Protein soya (tumbuhan) lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan

15. Membantu mengurangkan risiko kanser,

16. Bertindak sebagai antioksidan,

17. Menguatkan sistem imun tubuh
,
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,

19. Memelihara kesihatan jantung

20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua

21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan

23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.

24. Membantu merendahkan paras kolestrol,

25. Mencegah osteoporosis

26. Membantu pembentukan sel-sel baru.

27. Membantu menyembuhkan gastrik.

28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.

29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.

30. Memudarkan parut

31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak

32. Kecantikan kulit dan rambut

 

Jom kita lihat beberapa testimoni pengguna ESP

1. ESP hilangkan gastrik

10262145_10152137428315958_8465176144589246839_n

2. Kulit makin cerah dengan ESP

2

3. Konfiden dengan bentuk badan

3

4. ESP menguruskan

4

5. Nak banyakkan susu badan tapi kulit jadi cantik

5

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...