Nak Nangis Sakit Lutut

Nak Nangis Sakit Lutut!!!

 

Hari ni Sofia nak kongsi pengalaman Sofia mengenai Collagen Powder Shaklee.

 

Collagen Powder Shaklee memang terkenal sebagai salah satu minuman kecantikan tapi tahukah anda collagen juga diperlukan untuk kesihatan tulang dan sendi otot?

 

Kali terakhir Sofia minum Collagen ni masa nak raya puasa beberapa bulan lepas. Ye laaa, nak cantik masa raya kan? ?

 

Lepas habis sekotak Sofia tak makan dah collagen tapi Sofia konsisten makan produk Shaklee yang lain.

 

Kisahnya, Jumaat lepas Sofia sakit lutut. Lutut boleh bengkok tapi tak boleh nak luruskan. Sakit!!! ?

 

Nak solat pun kena solat duduk kat kerusi. ?

 

Sofia dah gi urut. Pain killer pun dah makan.

 
Tapi tak de perubahan. ?

 

Ostematrix dan OmegaGuard pun makan juga tapi kaki masih sakit.

 

Isnin sebelum tidur, baru Sofia teringat nak minum Collagen Powder.

 

Kesannya, Selasa dah kurang sakitnya.

 

Hari ni Rabu, pagi lagi Sofia dah minum Collagen di bancuh bersama Cinch Shake. Tinggal sikit aje sakit di lutut ni bila nak luruskan selepas bengkok.

 

Buat kawan-kawan yang ada masalah macam Sofia (ye la dah 40an banyak sakit-sakit dah badan ni), Sofia syorkan sangat minum Collagen Powder ni.

 

Bukan sendi aje sihat, kulit pun makin tegang! 

 

sakit lutut

Continue Reading

Related Posts

Promosi Hari Osteoporosis

Promosi Hari Osteoporosis

 

Osteoporosis adalah keadaan di mana seseorang beransur-ansur kehilangan bahan tulang supaya tulangnya menjadi lebih rapuh.  Akibatnya, ia lebih cenderung untuk pecah.

osteoporosis


Kesan Osteoporosis
Kesan Osteoporosis

 

 

Hari Osteoporosis jatuh pada 20 Oktober setiap tahun dan kali ini sempena Hari Osteoporosis, Shaklee buat promosi yang sangat best!!!

 

 

 

 

Beli 3 Ostematrix diskaun 5% hanya pada 18 sehingga 20 Oktober 2017 sahaja.

Ostematrix membantu –
Badan LESU
Badan PENAT
Badan LETIH
SEMBELIT
CRAMP KAKI
SIMPUL BIAWAK
SAKIT TUMIT
SAKIT LUTUT
SAKIT SARAF
SAKIT URAT
TAK SUKA MINUM SUSU

 

Untuk lebih info tentang Ostematrix KLIK SINI.

 

 

* Produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info Dan Order :
 
Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Ostematrix

Ostematrix

Hargai Tulang Anda dengan Nutrien Pembina-Tulang

Tulang merupakan sistem sokongan tubuh anda, kerana itulah amat penting untuk anda memastikan ia kekal kuat dan sihat. Tubuh anda membina tulang baharu dengan pantas, tetapi apabila umur anda meningkat, kehilangan tulang adalah lebih banyak berbanding tulang yang dibina. Hakikat inilah menjadikannya penting untuk anda membekalkan tulang anda dengan nutrien pembina-tulang yang berkualiti.

Tulang yang kuat untuk tubuh yang kuat. Bina dan pastikan tulang anda kuat dengan nutrien pembinatulang untuk memastikan ia kekal sihat sepanjang masa.

 

Continue Reading

Related Posts

Batuk Berpanjangan

Batuk Berpanjangan

batuk berpanjangan

 

 

Ini testimoni daripada customer Sofia pada hari Khamis lepas.

Anaknya berumur 2 tahun lebih batuk-batuk sejak bulan Februari tapi tak berkurangan. Keluar masuk hospital beberapa kali.

Sebagai seorang ibu, beliau terus berusaha mencari penawar buat anaknya. Beliau akhirnya beri nutriferon. Baru makan sekali dah nampak kesan positif.

Continue Reading

Related Posts

Sijil Halal Shaklee 2017

Sijil Halal Shaklee 2017

 

Shaklee sentiasa mengemaskini sijil halalnya. Di bawah ialah Sijil Halal Shaklee 2017.

 

sijil halal shaklee 2017
Sijil Halal Shaklee 2017

 

Sijil Halal Shaklee 2017 dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA).  ISA tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM.

Continue Reading

Related Posts

Ujian Telur

Ujian Telur

 

Pagi ni Sofia nak kongsikan cara bagaimana nak tentukan telur masih segar atau sudah busuk dengan membuat ujian telur.

 

Kalau diikutkan tarikh luput pada sarang telur tu ialah 17 Julai 2017. Dah lebih 10 hari. Nak buang sayang. Nak masak takut dah busuk. Jadi Sofia cubalah buat ujian telur yang ringkas ni.

 

Senang sangat. Mulakan ujian telur dengan memasukkan telur ke dalam bekas berisi air sejuk dan lihat kedudukan telur tersebut.

 

1.Sangat Segar – Telur yang amat segar akan tenggelam ke bawah dan terbaring dengan elok.

 

2. Berusia Seminggu -Telur yang dah seminggu akan tenggelam tetapi bahagian hujung yang ‘gemuk’ pada telur akan terangkat sedikit

 

3. Berusia 3 minggu – Telur yang berusia 3 minggu akan seimbang pada bahagian yang runcing manakala bahagian yang ‘gemuk’ akan naik ke atas.

 

4. Telur Busuk – Telur yang dah lama akan terapung, terlonjak ke permukaan air jadi janganlah pergi makan pulak.

 

ujian telur
Ada 3 biji telur yang Sofia masih ada. 1 dah terangkat, bermakna sudah busuk. 2 lagi masih berada di dasar, bermakna masih boleh di masak dan makan

 

Tamat sudah ujian telur kita pagi ini. Mudah bukan?

 

Ehsan Google

 

Tahukah anda telur juga adalah sumber protein?  Protein amat diperlukan oleh sel-sel badan kita.  Jom baca lebih lanjut tentang protein di sini —> http://sovitamin.com/protein-dalam-diet-satu-keperluan/

 

Sofia tak jual telur tapi Sofia jual produk kesihatan jenama Shaklee.  😀

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Fresh Laundry Concentrate

Fresh Laundry Concentrate

 

Fresh Laundry Concentrate

 

Sofia rasa sangat best guna pencuci kain ni.
Dah guna sebulan masih banyak. Mana taknya, setiap kali basuh guna sikit sangat.

Dan yang Sofia paling suka ianya tidak menyakitkan tangan Sofia kerana ianya –
hipoalergenik
tanpa klorin dan
tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.
Sofia juga perasan yang pakaian putih makin putih dan yang berwarna makin berseri.
Ianya sesuai untuk semua jenis kain. Nak basuh baju baby pun boleh. Tak perlu pencuci berasingan.
Yang paling penting bagi Sofia, tangan yang sensitif ni masih halus dan terpelihara. Bukan muka je nak nampak awet muda tau. Tangan pun penting juga. Kerana tangan ini yang akan membelai anak dan suami.

 

Hanya guna sedikit sahaja untuk setiap cucian

 

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

1 2 3 7