B-Complex Kencing Kuning

Apa???

 

Makan B-Complex Kencing Kuning

 

Pernah tak kawan-kawan makan B-Complex? Perasan tak kencing korang jadi warna kuning?

Hehe ramai customers Sofia yang pertama kali ambil B-Complex ni mesej Sofia panik, “Kenapa saya makan B-Complex kencing jadi warna kuning??? Banyak toksinkah saya?”

Tak kurang juga yang bertanya, “Ini ke healing crisis yang akak bagitahu saya tu?”   😀

Biasanya mereka yang mengambil B-Complex, kencing mereka akan menjadi warna kuning cerah/terang.  Ada yang berwarna kuning gelap.

 

Mengapa ini terjadi?

Ini adalah kerana vitamin B merupakan vitamin larut air. Ia bermaksud lebihan vitamin B akan disingkir keluar dari badan. Salah satu cara penyingkiran adalah melalui air kencing. Vitamin B-Complex Shaklee mengandungi vitamin B2 (riboflavin) yang warna molekulnya adalah warna kuning.  Jadi bila terdapat lebihan vitamin B dalam badan, ianya akan disingkirkan melalui air kencing dan kandungan B2 tadi akan menyebabkan air kencing berwarna kuning.

 

Kenapa Saya Makan B-Complex jenama lain kencing saya tak berubah warna?

Cuba anda cek kandungan vitamin B jenama tersebut. Adakah vitamin B2 terkandung dalam B-Complex jenama tersebut?  Atau ianya dalam kuantiti yang terlalu sedikit sahaja?

 

b-complex_shaklee-diffrent
Kandungan vitamin B dalam sebiji B-Complex Shaklee. Ianya lengkap dengan kesemua 8 vitamin B

 

 

b-complex kencing kuning
Antara Manfaat B-Complex

 

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Dah dapatkan B-Complex? Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665.

Anda boleh juga beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

Anda juga boleh ikuti Sofia di

FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : kedaivitamingombakdanbatucaves
 
Continue Reading

Related Posts

Maulidur Rasul 2016

Salam Maulidur Rasul 2016

 

Selamat menyambut Maulidur Rasul.

 

Jom kita banyakkan selawat ke atas Rasulullah s.a.w.

 

Maulidur Rasul

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Aktiviti Cuti Sekolah

Aktiviti Cuti Sekolah

 

Aktiviti cuti sekolah Bella kali ini ialah balik kampung.

 

Haha macam lawak bunyinya tapi itulah dia. Bella tinggal bersama atok dan neneknya di kampung yang jauhnya hanya 10 minit dari rumah Sofia.  Hehe bunyi macam berjam jauhnya kan?  🙂  🙂  🙂

 

Mama yang terlebih emosi. Walaupun duduk jarak 10 minit aje, bukannya Sofia ke sana tengok Bella buat apa. Memang Sofia biarkan aje Bella kat sana. Biarlah dia ‘bonding’ dengan atok dan neneknya tu. Selalu juga ayah dan adik Sofia whatsapp gambar-gambar Bella. Jadi Sofia tahulah juga apa aktiviti mereka pada hari itu.

 

Namun….RINDUNYA!!!! Rindu yang amat pada anak seorang ni.

 

Entah bila dia nak balik. Bila tanya Bella, dia nak tinggal lagi dengan atok dan nenek.

 

Mama sedih. Mama merajuk. Balik nanti Bella kena pujuk mama.

 

aktiviti cuti sekolah
Tu dia. Bella tolong nenek siram pokok bunga. Hehehe

 

Takpelah. Sementara Bella di sana biarlah mama fokus dengan bisnes mama ni.

 

Ada yang memerlukan produk Shaklee? Boleh hubungi Sofia ye.  🙂

 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Promosi Disember 2016

Promosi Disember 2016

 

Salam semua

 

Ada beberapa promosi dan belian dengan belian (purchase with purchase) sepanjang bulan ini.

 

1. Shaklee Collagen Powder – Beli 2 dapat diskaun 5% dan juga Beli 6 Percuma 1

promosi disember 2016

 

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

* Berat molekul diukur dalam unit Dalton

Untuk maklumat lanjut tentang Shaklee Collagen Powder boleh baca DI SINI.

 

2.  Vita-lea for Children – Beli 3 Percuma 1

 

vita-leachildren

 

FORMULA SERBA BAHARU ini dicipta berteraskan kajian sains pemakanan yang telah dijalankan lebih 100 tahun serta bersandarkan panduan kepakaran para pakar pemakanan dan saintis penyelidik Shaklee. Ia mengandungi mikronutrien berspektrum luas.

  • Membekalkan 18 Vitamin dan Mineral
    • Penting untuk pertumbuhan dan perkembangan normal kanak-kanak
  • Rumusan Tidak Merosakkan Gigi
    • Dirumus dengan pemanis asli xylitol yang tidak menyebabkan kaviti
  • Perisa Anggur Yang Enak
    • Sedap dikunyah, pasti digemari oleh kanak-kanak

Untuk maklumat lanjut tentang VITA-LEA FOR CHILDREN boleh baca DI SINI.

 

3. Belian Dengan Belian (Purchase With Purchase) – Carotomax Beli 1 Percuma 1 Bila Membuat Belian Bernilai 150uv Dalam Satu Resit (untuk ahli sahaja)

 

 fotorcreated

Melindungi Tubuh Dengan Mengukuhkan Integriti Sel

Nikmati tahap perlindungan antioksida yang tinggi dengan Shaklee Carotomax®. Shaklee memanfaatkan perlindungan antioksida daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan tumbuh-tumbuhan dengan mengekstrak karotenoid semula jadi dan menawarkannya dalam pelbagai bentuk yang mudah diambil.

Lima Karotenoid Bermanfaat

Purata pengambilan harian karotenoid lutein, likopena dan beta karotena ialah 8mg sahaja – Carotomax® membekalkan lebih 13mg kebaikan karotenoid semula jadi

  • Mengandungi pati ekstrak daripada tomato, mikroalga, minyak sawit, marigold dan lain-lain.
  • Menyokong sistem imun yang kuat dan membantu mengekalkan kesihatan mata dan kulit untuk jangka masa yang lebih lama.

 

4. Belian Dengan Belian (Purchase With Purchase) – Multi-Stack Dispenser Bila Membuat Belian Bernilai 150uv Dalam Satu Resit (untuk ahli sahaja)

 

15355692_10154304113400958_3908542948893574247_n

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat untuk mendapatkan produk-produk di atas?

Seperti biasa, boleh hubungi Sofia.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Upin Dan Ipin Jeng Jeng Jeng

Upin Dan Ipin Jeng Jeng Jeng 

Petang tadi  dapat  tunaikan hajat Bella untuk menonton filem  Upin dan Ipin  di pawagam. Sudah berbulan lamanya Bella menunggu. 

Kami telah membeli tiket secara on-line untuk mengelakkan beratur panjang  di kaunter tiket. 

Seronok Sofia lihat muka Bella yang sangat teruja lebih-lebih  lagi bila Upin dan Ipin keluar untuk  berjumpa peminat di ruang menunggu.

bella

SINOPSIS Upin Dan Ipin: Jeng Jeng Jeng! 

upin ipin jeng jeng

Aqish ialah seorang anak yatim yang setia meminati Upin dan Ipin, suka melukis dan menggantung gambar Upin dan Ipin, bahkan suka berangan-angan berkawan dengan watak-watak Upin dan Ipin. Pada suatu hari, nasib malang melanda Aqish apabila rumah anak yatim dan tanah yang didudukinya bakal dijual kepada pihak luar, memungkinkan Aqish kehilangan tempat untuk bergantung. Duka Aqish begitu menyentuh perasaan sehingga watak-watak Upin dan Ipin dalam lukisan pun terasa dan mereka pun muncul ke dalam dunia Aqish dalam bentuk watak hidup untuk menghiburkan dan menemani Aqish dalam menghadapi dugaan.

Bahasa: Melayu
Klasifikasi: U
Tarikh Tayangan: 24 November 2016
Genre: Pengembaraan / Animasi
Durasi: 1 Jam 38 Minit
Pengedar: Primeworks Studios
Pelakon: Asyiela Putri, Puteri Balqis, Awie, Remy Ishak, Sara Ali
Pengarah: Erma Fatima, Hajah Ainon Ariff
Format: 2D

Bagi Sofia cerita ini sangat Best. Tak kering gusi. Bella boleh duduk diam kat kerusi dan ada masanya bangun menari hehehe.

 

Jangan lupa menghubungi Sofia untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini.  🙂

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

SLE Fighter

Kisah Seorang SLE Fighter

 

sle fighter

 

“Saya disahkan positive antiphospolipid syndrome tahun 2014. Tahun 2014..ketika kandungan berusia 30w serangan TIA(minor strok) semakin kerap.keadaan bertambah parah bila mendapat sawan ketika warded..pakar o&g sepakat untuk transfer kes sy ke JB.

Usia kandungan 35 w sy selamat bersalin secara elscs. Di pantau di ICU beberapa hari dan saya dibenarkan pulang berbekal injection clexane (porcine based) yang berfungsi mencairkan darah kerana ubat lain tidak berjaya mengurangkan serangan TIA. Pakar menyatakan saya berisiko untuk mendapat serangan angin ahmar kekal kerana hasil brain scan jelas ada tompokan parut strok di bahagian kiri otak. Dengan keadaan saya yang sering sakit, masyarakat mula mengasingkan saya. Kekuatan saya hanya anak2 dan keluarga.

Selepas habis pantang..serangan TIA masih menyerang.hampir setiap bulan.dua tahun keadaan berlarutan..saya diperkenalkan vivix by shaklee utk membantu mengurangkan segala kesakitan(sakit sendi,lemah sebelah badan,kerap lesu,mudah demam).

Alhamdulilah selepas consume vivix botol ke 2, result darah saya normal. Badan lebih segar, berat badan berjaya dikurangkan dan saya dah mampu menjalani aktiviti harian seperti orang normal!

Paling menggembirakan doktor pakar reumatologi membenarkan pengurangan dos steroid kerana perkembangan positive saya.

terima kasih shaklee!
Kesihatan adalah harta paling berharga!” – Nurul Aima

 

Kredit : https://www.facebook.com/s2ueffect/

 

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Anak Demam

Anak Demam – Testimoni Nutriferon

 

Testimoni nutriferon…

 

“Anak Nini jenis paling akhir dapat demam atau selesema dekat taska dia..

 

Orang tua kata bila akhir selalu tinggi..

 

Ye memang tinggi suhu dia.. penah cecah 40darjah celsius.

 

Marissa memang tak suka makan nutriferon tambah bila demam dah tinggi..

 

Bila mak tok dengan tok wan ada memang susah lagi dia nak minum.

 

Selalu ambil suku paket nutriferon nampak macam tak berkesan..

 

Tapi semalam memang syukur pada Allah
1 paket nutriferon dan 1 biji vitamin c yang di bancuh dengan 6 oz susu..

 

Malam memang hampir nak kena pegi klinik sebab mak tok dia risau..

 

Nini tegas tak nak gi klinik nak tunjuk dekat dia kebaikan nutriferon.

 

Alhamdulillah bangun pagi dan malam tadi sudah tidak demam langsung..

 

Memang ajaib nutriferon ni..
Tak perlu pergi klinik dah..
Senang nak bawak ke mana-mana.” – Puan Nini

 

1a

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram :shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Rita Rudaini Makan dan Bisnes Shaklee

Rita Rudaini Makan dan Bisnes Shaklee

Siapa peminat Rita Rudaini kat sini?

Cantikkan dia?

Terbongkar dah rahsianya. Antaranya dia makan Shaklee. Dia juga seorang pengedar.  🙂

 

 

rita-1

 

rita-2

 

rita-3

 

rita-4

 

Nak jadi pengedar macam Rita Rudaini?

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Kejang Kaki

Kejang Kaki

 

Sofia selalu dapat pelanggan yang hamil mengadu kejang kaki terutama masa sedang tidur pada waktu malam.

Otot yang biasanya menegang ialah otot betis. Walaupun ia menyebabkan kesakitan yang teruk dan berlanjutan selama beberapa minit, kekejangan tidak merosakkan otot betis.

 

Antara sebab mengapa kekejangan kaki berlaku semasa hamil:

  • Kekurangan nutrien dan garam seperti kalsium atau magnesium dalam darah. Kekurangan ini berlaku kerana bayi dalam kandungan mengambil apa yang diperlukannya daripada simpanan badan kita.
  • Uterus (rahim) yang semakin membesar memberi tekanan ke atas salur darah besar pada kaki. Ini serta kesan daripada hormon kehamilan iaitu progesteron, boleh memberi kesan kepada otot kaki.
  • Seperti mana berlari, bersukan, atau sekadar berdiri sepanjang hari boleh membuat otot letih, begitu juga kandungan yang sarat.
Kredit : www.babycenter.com.my

 

Biasanya untuk masalah kejang kaki ini Sofia akan cadangkan Ostematrix Shaklee.

 

oste-matrix

blogger-image-771490292

Ostematrix mengandungi kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membantu mengelakkan terjadinya kejang kaki.

 

Berikut adalah hasil Sofia follow up dengan pelanggan yang hamil dan telah mendapatkan ostematrix daripada Sofia beberapa hari yang lalu:

 Sofia : Macam mana makan ostematrix?

Customer : Entah kak. Baru makan. Tak nampak efek lagi.

Sofia : Kenapa sis nak makan ostematrix ye hari tu?

Customer : Sebab saya selalu kejang kaki masa tidur

Sofia : Sejak makan ostematrix ada kena kejang kaki tak?

Customer : Eh, takde la pulak. Hehehe

 

Jika anda juga ada masalah kejang kaki ni, Sofia cadangkan untuk mendapatkan sebotol Ostematrix.

Harganya cuma RM61 sebotol yang mengandungi 120 biji.

Anda boleh mendapatkannya di sini dengan debit/kredit kad atau hubungi Sofia.

 

esell-shaklee-logo

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info Dan Order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Meal Shakes Shaklee

Meal shakes Shaklee kegemaran anak-anak dan kesukaan para ibu.

 

Anak-anak mestilah gemar sebab rasanya yang enak.

 

Ibu-ibu pula suka sangat sebab meal shakes shaklee dapat membantu anak-anak mendapat nutrisi yang diperlukan. Takde ibu-ibu nak pening kepala lagi.

 

Kerana hasilnya:

1. Anak-anak lebih senang nak makan makanan

2. Anak-anak tidak terlalu kurus ataupun obese

3. Anak-anak takde masalah sembelit.

 

Sudah tentu ibu-ibu senang hati melihat perkembangan anaknya.

15095109_10154236312455958_7684533714355678197_na

 

 

Buat ibu-ibu yang mempunyai masalah anak yang susah nak makan ataupun sembelit boleh mesej Sofia.

Sofia akan cerita lanjut tentang multi vitamin meal shakes ini.

 

Nak baca testimoni meal shakes buat anak-anak yang picky eaters boleh klik di sini.

Nak baca testimoni meal shakes membantu anak yang sembelit boleh klik di sini.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Nak terus dapatkan Shaklee? Boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

esell-shaklee-logo

 

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts