KL Tower Mini Zoo

KL Tower Mini Zoo

 

Kami berpeluang untuk pergi ke KL Tower Mini Zoo pada hari Ahad lepas (3 Januari 2016). Seronok sangat Bella dapat ke sana. Kalau boleh dia tak nak balik. Nak duduk lama lagi di sana bersama bunny, bird,  turtle dan guinea pig. Bila dah balik ke rumah memang tak boleh diam. Jumpa dengan mamatok dan tokku terus dia bercerita tentang zoo.

Bella kata, “Got two birds on mama’s head”

“Abah head got birds too”

“Got ponies, bunny, guinea pigs but no elephant.”

Macam-macam dia nak cerita.  🙂

 

kl tower mini zoo

Tempatnya memang beyond my expectation. Bila sebut ‘mini’ Sofia ingatkan tempatnya kecil sahaja. Tapi sebenarnya luas. Oh, takde la seluas Zoo yang lain. Tapi luas la juga. Banyak turun dan naik tangga sebab Mini Zoo ni di bina di kaki Bukit.

 

Banyak tempat yang kita boleh berinteraksi dengan haiwan-haiwan. Boleh berinteraksi dengan burung, arnab, guinea pigs, anak-anak ayam, kura-kura pun ada. Tapi Bella masih takut untuk pegang haiwan-haiwan tersebut. Jadi mama dan abah je la yang pegang untuk Bella.

 

Dan bukannya Bella sahaja yang dapat belajar tentang haiwan. Mamanya pun belajar sekali. Selama ini tak tahu pun ada gagak yang berwarna putih. Ingatkan hitam sahaja.  Bagi Sofia burung gagak putih ni sangat cantik!

 

albino crow

Albino Crow – Gagak Putih

 

934_10153450831545958_6395598159167833161_n

Abah Bella kata terasa penat macam lari marathon. Hehehe baru naik turun tangga dah semput.

 

Kalau boleh nak pergi lagi sebab Bella suka sangat. Masuk je kereta Bella terus tertidur kepenatan.

 

Sofia pula bila dah sampai rumah terus makan sebiji B-Complex untuk beri tenaga semula kepada badan ni. Penat dan letih. Malam pula tak lupa makan 4 biji Ostematrix untuk menghilangkan rasa sakit-sakit dan lenguh kaki.

 

Oh ya! Korang dah join GiveAway ke 2 kami? KLIK SINI ye.

Jangan lupa menghubungi Sofia untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Sunway Putra Mall

Semalam kami sekeluarga berjalan-jalan ke Sunway Putra Mall di Jalan Putra.

 

Takde apa yang di cari.  Saje je sebab Mall baru buka kan, orang kata banyak bezanya dengan The Mall yang dahulu.  Memang banyak pun!!!

 

The Mall

Dahulu – Dikenali sebagai The Mall

 

sunway putra mall

Sekarang – Dikenali sebagai Sunway Putra Mall

 

Firstly, bukan hanya namanya sahaja yang dah berubah. Tapi rupa bentuk bangunannya pun dah berubah. Dalamnya pula, jangan ceritalah. Habis semua lain.

 

Yang Sofia nampak kat sini ada banyak betul kedai-kedai makan. Anchor store dia ada satu sahaja iaitu Cold Storage.

 

Kami pergi ke setiap tingkat hanya untuk bawa Bella berjalan-jalan. Bella pun teruja.

 

Antara kedai yag kami singgah ialah Pet Lovers Centre, Daiso, Popular Bookstore, Hello Kitty dan Nando’s.

 

Overall, boleh la datang lagi. Bawa Bella jalan-jalan kat situ. Selepas penat berjalan, kami pun singgah berehat dan makan. Hehehe kan banyak kedai makan di situ.

 

Hubungi Sofia untuk mendapatkan produk Shaklee anda hari ini.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...