Masker Alfalfa Kecutkan Jerawat

Salam Maulidur Rasul semua!

 

10613123_10152694197705958_7483595840264625317_n

Hari ni hari cuti. You all semua buat apa? Sofia tak de nak buat apa-apa hari ni jadi ada lebih masa untuk membuat masker. Alkisahnya sebab pagi tadi masa basuh muka ternampak kat dalam cermin tu ada dua tiga jerawat nak naik. Isyh tak boleh jadi nih. Nasib baik hari ni hari cuti. Ada la masa sikit nak buat masker.

Eh, you all tak tahu ke? Alfalfa ni boleh dibuat untuk detox, kecutkan jerawat. Kita zazzz semua jerawat yang ada kat muka tu ๐Ÿ™‚

Jom, Sofia kongsikan cara-cara membuat MASKER ALFALFA –

Langkah pertama

Mula-mula rendamkan beberapa biji alfalfa dengan air suam.

masker alfalfa kecutkan jerawat

Rendamkan beberapa biji alfalfa di dalam air suam. Hehe sewaktu Sofia nak ambil gambar, Bella beri kepada Sofia Mickey Mouse tu suruh teman mama.

Langkah ke-dua

Hancurkan alfalfa yang sudah direndam.

Bila dah beberapa minit terendam dalam air, senang kita untuk hancurkannya.

Bila dah beberapa minit terendam dalam air, senang kita untuk hancurkannya.

 

Langkah ke-tiga

Bila dah hancur, kita tepek kat muka. Tunggu kering, kemudian kita bilas sehingga bersih.

3

Adeh. Mama dah siap pakai masker alfalfa. Bella tengok mama sambil jerit, “Hantu! Hantu!” Dah lama sikit Bella datang kat mama bawa sekotak tisu. Diberi sehelai tisu kepada mama. “Apu (sapu),” kata Bella. Mama : Sapu apa? Bella : Tu (sambil tunjuk ke muka mama) ๐Ÿ˜€

Langkah ke-empat

Tengok kat cermin ada lagi ke tidak jerawat tu? In my case, ada lagi sedikit jer dan nampak macam dah kecut sikit.

 

You all cubalah.

โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€“

Hendak mendapatkan Alfalfa Shaklee? Anda boleh membuat pesanan di sini

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga mengubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

ย 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID โ€“ 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button

Masker ESP

Masker ESP

 

Siang tadi berpeluang untuk memakai masker ESP. Bukan senang nak pakai masker. Kena tunggu Bella tidur dulu baru boleh pakai hehehe. Sebab dia takut sangat bila tengok mama dia pakai masker. Menangis tak nak tengok muka mama.

Hehe sebenarnya senang aje. Cara membuatnya, campurkan sesudu esp dengan yogurt dan tempekkan ke muka. Tunggu sehingga kering atau selama 20 minit.

Elok aje tempek ke muka, Bella pun terjaga. Meleleh air mata dia tengok muka mama dan disorokkan mukanya sampai la mama gi basuh muka. Kesian anak mama ๐Ÿ™‚

Hasil selepas bermasker? Terasa kulit muka licin dan halus mulus. Macam cantik aje. Ooops, terperasan sudah ๐Ÿ˜›

 

masker esp

 

Jom baca alasan kenapa ramai wanita suka menggunakan/minum ESP di sini —>ย  http://sovitamin.com/kenapa-ramai-wanita-memilih-esp/

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID โ€“ 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page:ย Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page:ย Its All About The Vits
FB Page:ย Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram :ย cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...