Pengeposan Shaklee Hari Ini

Pengeposan Shaklee Hari Ini

 

Rasanya Sofia inilah pengeposan yang paling kalut setakat ni.

Bermula di rumah masa nak pack barang. Ada barang yang takde. Plastik prepaid poslaju juga takde.

Ok relax. Baru kul 2 lebih. Sempat nak ke branch top up barang. Sambil tu walaupun takde plastik prepaid poslaju, terus tulis kat slip penghantaran warna ungu. Nanti masuk plastik, alamat semua dah siap tulis dah.

Jadi Sofia ke branch dulu. Masa tu dh nak jam 4 petang. Lepas ke branch, terus ke poslaju. Sampai di sana adik di kaunter bagitahu, “plastik prepaid semenanjung tinggal saiz kecil je kak.”

Dalam hati sofia dah alamak! Cepat- cepat beli plastik kecil, drive balik rumah, bungkus semua ke dalam plastik prepaid kecik. Yg besar terpaksa bungkus dalam plastik courier sendiri. Mujur Sofia ada simpan plastik courier dan bubble wrap utk masa2 kecemasan. Slip penghantaran pun kena tulis semula ke atas slip warna coklat.

Dan selepas 2 jam sofia di sini semula. Di pejabat poslaju, menunggu gilaran.

Semoga barang yang Sofia pos petang tadi selamat sampai kepada tuan masing-masing esok.


Panjang lak bercerita hehe  🙂

pengeposan shaklee

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Tanda-tanda Hendak Bersalin

 

tanda-tanda hendak bersalin

Apabila kandungan sudah memasuki 37 minggu, anda harus mengawasi tanda-tanda hendak bersalin.

 

Antara tanda-tanda hendak bersalin ialah:

  • Sakit yang teruk pada bahagian bawah belakang atau pada bahagian abdomen, selalunya disertai oleh rasa kejang seolah-olah senggugut.
  • Anda boleh lihat sedikit darah (lelehan mukus berwarna kecoklatan atau bercampur dengan darah). Jika ia melepasi penyekat mukus yang menyekat serviks, anda berada di ambang pelahiran atau mungkin dalam masa beberapa hari lagi. Ia adalah tanda yang proses kelahiran sedang berlaku.
  • Kontraksi berlaku pada jarak waktu yang lebih pendek dan kerap, dan menjadi lebih lama dan lebih sakit.
  • Air ketuban anda pecah. Walau bagaimanapun, proses kelahiran hanya berlaku jika disertai dengan kontraksi yang membuka serviks anda.

 

Jika salah satu di atas berlaku, janganlah panik. Dapatkan bantuan dan pergilah ke hospital berhampiran anda.

Anda sedang mencari set berpantang untuk selepas bersalin nanti? Klik sini untuk Set Bersalin Shaklee.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Vita-Lea for Children Kini Kembali

Seronok tidak terkata bila dapat tahu semalam yang Vita-lea for Children ni dah kembali di pasaran Malaysia. Seingat Sofia, selama 2 tahun tak ada dan dalam masa 2 tahun tu juga ramai ibu-ibu yang bertanya Sofia tentang multi-vitamin untuk kanak-kanak ini. Tapi nak buat macam mana? Just kata out of stock ajelah but sekarang tidak lagi. 🙂

 

 

Vita-Lea for Children

10897939_10152949793177698_1014978704288687378_n

Vita-Lea for Children mengandungi  18 vitamin dan mineral penting dan menyediakan 100% Nilai Harian Vitamin C, D, E dan kesemua 8 jenis vitamin B.

Ia juga mengandungi kalsium, magnesium, zinc, copper dan banyak lagi untuk membantu tulang sokongan yang kuat dan badan yang sihat.

Manisan semulajadi Xylitol tidak menggalakkan kaviti.

Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau bahan pengawet.

 

beza vitalea for children baru dan lama

Berikut adalah perbezaan Vita-lea for Children yang lama dan yang menggunakan formula baru. Banyak khasiat yang telah ditambah untuk menjadikannya lebih baik.

 

nutrisi makanan

Bayangkan anak-anak anda perlu memakan kesemua makanan di atas untuk mendapatkan segala nutrisi yang ada dalam dua biji tablet Vita-lea for Children

 

Siapa yang perlukan Vita-Lea for Children?

Anak yang selalu demam, anak yang selalu ada masalah makan makanan khasiat.

Ia melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.

 

10903810_783951881640937_7958050507951217089_o

Betul sangat kata-kata di atas. Jadi mak mak ni kita lupa tentang kepentingan kita sendiri. Semua yang kita buat adalah kerana anak kita

 

Jom berikan yang terbaik untuk anak-anak kita. 😀

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...