Kenali Tanda-tanda Strok Haba

Strok Haba

Cuaca sangat panas sekarang. Kita tak digalakkan untuk melakukan aktiviti luar. Banyakkan minum air masak. Bila cuaca panas sangat ni kita takut kalau terkena strok haba. Apa strok haba ni?

Definisi Strok Haba

Definisi strok haba adalah paras suhu badan meningkat melebihi 40.5 darjah celcius. Suhu normal badan manusia kira-kira 37.0 darjah celcius.

Tanda-tanda Awal Strok Haba

Kementerian Kesihatan Malaysia telahpun memaklumkan tanda-tanda awal strok haba. Adalah lebih baik jika kita semua tahu apakah tanda-tanda awal tersebut :

 

strok haba

 

  1. Kerap sakit kepala
  2. Mudah hilang fokus
  3. Lidah menjadi bengkak
  4. Suhu badan melebihi 39 darjah celcius
  5. Nadi berdenyut laju
  6. Tekanan darah rendah
  7. Badan lesu dan kerap pengsan
  8. Badan tidak berpeluh
  9. Kulit kering dan kemerah-merahan

 

Adalah digalakkan orang ramai sentiasa minum air masak yang banyak dan kekal terhidrat untuk mengekalkan bendalir sentiasa cukup dalam badan kita.

 

Di Shaklee, kami ada Performance Drink perisa Oren.

performance drink

 

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Performance Drink boleh KLIK SINI.

 

Nak dapatkan Performance Drink anda?  Hubungi Sofia hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Enfuselle Eye Treatment Tiada Lagi Garis Halus dan Kedut yang Ketara

Guna sekali dah nampak kesannya.

Kalau guna berkali-kali?

Sofia citer pasal apa ni?

Sebenarnya nak citer tentang Enfuselle Eye Treatment oleh Shaklee.

 

Enfuselle Eye Treatment

eye treatment

 

Guna sekali dah jatuh hati. Best sangat.

Sebenarnya  Sofia telah memakai eye treatment ini pada diri sendiri. Cukup kagum dengan krim ini. Sebab nampak garis bawah mata Sofia hilang sekelip mata. Disebabkan Sofia takut hanya terperasan sendiri, Sofia minta tolong kawan Sofia jadi model. Sebelum ini dia tidak pernah menggunakan apa-apa krim untuk matanya. Lihat gambar di bawah:

eye treatment testimoni
Cuba lihat gambar sebelum memakai eye treatment dan selepas memakai eye treatment. Garis halus di bawah mata bagaikan hilang sekelip mata!

 

Ada bezakan? Baru satu aplikasi. Kalau guna secara konsisten?

 

Penggunaan yang konsisten akan –

Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.

Terbukti berkesan secara klinikal

233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu

120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu

209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu

32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu

Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu

Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit
lembut di sekitar mata

Sempurna untuk bahagian leher dan bibir

Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh.

 

Jom kita pelihara kulit di sekitar mata kita. Cuba tengok keadaannya dalam cermin sekarang.

 

Untuk senarai produk kecantikan Shaklee, boleh klik di sini –> Senarai pencuci, toner dan krim daripada Shaklee untuk kulit muka normal/kering/biasa.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Stok Baru Vita-Lea di Shaklee

Stok Baru Vita-lea Bermula Hari Ini!

 

stok baru vita-lea

 

Best Announcement of the Day!

Haha bagi Sofia la.

Dah ramai yang cari Vita-lea ni tapi tak jadi nak beli sebab tarikh luputnya yang hampir dekat.

Tadi Shaklee baru umumkan hari ni dah dijual Vita-lea dengan tarikh luput yang baru iaitu Jun 2017! Lambat lagi nak luput. Yayy!!!

Tapi apa dia vita-lea ni?
Vita-lea ialah salah satu suplemen paling seimbang dengan khasiat yang lengkap, dirumus khas untuk membekalkan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Pengambilan Vita-Lea setiap hari :
Menggalakkan kecergasan dan kesihatan keseluruhan tubuh
Menguatkan tulang dan sistem imun
Melindungi tubuh daripada radikal bebas

 

Buat ibu mengandung, Vita-lea membantu menaikkan semula sel darah merah untuk masalah yang selalu dipanggil ‘low hb’ (kekurangan darah merah).

 

low hb

 

Dan, vita-lea ini adalah multi vitamin yang pertama di cipta di dunia. Yang pertama tau! Sebelum vita-lea, tak wujud multi vitamin lagi.

 

vitalized minerals
Ni dia Vita-lea, 100 tahun yang lalu. Pada masa itu, ianya dikenali sebagai Vitalized Minerals

 

Hubungi Sofia untuk mendapatkan Vita-Lea anda sebotol hari ini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

SET PENAMBAH TENAGA SHAKLEE – Testimoni Seorang Suami

Set Penambah Tenaga Shaklee

 

set penambah tenaga shaklee

 

Kerja suami saya ni memang banyak perlukan pergerakan. Kadang-kadang kena panjat mesin untuk buat troubleshooting. Gunakan otak lagi untuk selesaikan masalah. Banyak betul penggunaan tenaga dia.

Dulu bila die balik dari kerja. Memang nampak letih. Kesian saya tengok. Pulak bila masuk shift. Lain rutinnya macam orang yang normal bekerja.

Jadi, setiap kali lepas sarapan pagi, memang saya sendiri akan suruh die makan supplement Vitalea & Vitamin C secara konsisten.

Alhamdulillah. Sangat bertenaga bila die buat kerja. Sampai kawan die pun tegur kenapa dia bertenaga sangat bila buat kerja. Dia sendiri beritahu saya yang dia rasa lain sangat bila amalkan Vitalea dan Vitamin C Shaklee.

Saya sendiri pun perasan kesannya. Walaupun die balik dari keje malam (6.30pagi) masih sempat ajak saya beriadah dengan bersarapan di tepi pantai atau air terjun. Bila balik kerja petang pun sama, selalu ajak saya jalan-jalan petang. Sampai saya sendiri tolak takut dia keletihan.huhu.. tapi yang pelik dia kata tak..

Alhamdulillah.. tak sia2 saya suruh dia makan. Tugas seorang suami memang mencari rezeki. Tapi kita sebagai isteri kesian jugak tengok die kalau keletihan. Setelah mengamalkan vitamin tenaga secara konsisten, alhamdulillah. Kesihatan dia makin bertambah.

Tak percaya??? Boleh cuba sendiri… 🙂

” kalau kereta pun selalu kita bawak gi servis, inikan pulak badan kita yang selalu kita gunakan untuk buat macam2 kerja”

 

Kredit : Zawani Amirah

 

Anda boleh mendapatkan lebih info tentang Vitamin C dan Vitalea di sini.

 

Ingin mendapatkan vitamin Shaklee anda?

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Sijil Halal Shaklee 2016

Sijil Halal Shaklee 2016

 

Shaklee sentiasa mengemaskini sijil halalnya. Di bawah ialah Sijil Halal Shaklee 2016.

 

sijil halal shaklee

 

Sijil Halal Shaklee 2016 dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA).  ISA tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM.

Produk-produk Shaklee yang tersenarai di bawah telah disahkan halal oleh Islamic Services of America.

  • Alfalfa Complex
  • B-Complex with Folic Asid
  • CarotoMax
  • Chewable Vita-C Plus
  • Cinch Energy Tea Mix
  • Cinch Cafe Latte Shake Mix
  • Cinch Chocolate Shake Mix
  • Cinch Vanilla Shake Mix
  • DTX Complex
  • ESP – Soy Protein Isolate Powder
  • Garlic Complex
  • GLA Complex
  • Herb-Lax
  • Lecithin
  • Meal Shakes French Vanilla
  • OmegaGuard
  • OsteMatrix
  • Peppermint-Ginger Plus
  • Performance Pure Hydration Drink – Orange
  • Phytocol-ST
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • Vita-E Complex
  • Vita-Lea for Children
  • Vita-Lea Iron Formula
  • Vivix
  • Zinc Complex dan yang terbaru
  • Nutriferon

 

Dapatkan produk Shaklee anda dan gunakan tanpa was-was!

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

ESP PERCUMA

NAK TAHU BAGAIMANA MENDAPATKAN ESP PERCUMA?

 

Promosi Shaklee Beli 6 Percuma 1

 

Cari 6 orang kawan dan dapat botol ke 7 secara percuma.

Pada 14hb April 2016 anda akan dapat rm36.30 shaklee akan bank in ke dalam bank akaun anda.

Anda juga akan mendapat menjadi ahli Shaklee secara percuma (jimat rm68.90)

Jumlah yang anda akan jimat ialah:
Sebotol esp rm150.00
Cash rebate rm36.30
Pendaftaran rm68.90
Jumlah rm255.20

Promosi ini berlangsung sehingga 31 Mac 2016.

 

esp percuma

 

Untuk info lanjut tentang ESP klik di sini.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Stroke dan Vivix – Testimoni

Stroke dan Vivix

 

Allahuakbar. Sedih dan sayu membaca kemudian mendengar kisah ini.

 

Semoga ianya dapat juga membantu sebagai ikhtiar buat mereka yang memerlukan.

 

stroke dan vivix

 

 

 

Kredit : Hafza Aein

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Sakit Sendi Menghalang Solat Sunat

sakit sendi

Sakit Sendi Menghalang Solat Sunat ?

Salam dan selamat menyambut Ramadhan semua.

Semalam dah bermula solat terawih. Bagaimana dengan ibu bapa anda? Selesakah mereka untuk menunaikan solat sunat tersebut? Maklumlah mereka yang dah berumur selalu menghadapi masalah sakit sendi terutama di lutut.

Apa kata berikan mereka sebotol Advanced Joint Health Tablet. InsyaAllah mereka boleh berterawih dengan selesa.

Ayah Sofia sendiri menggunakan AJHT ini. Ayah mempunyai masalah jari-jari tangan yang tak dapat di genggam. Beberapa kali makan AJHT, sendi-sendi tangan dah elok semula.

Ramadhan baru bermula. Masih belum terlewat untuk memberi kepada insan tercinta.

Bagaimana ia berkesan?
Shaklee Advanced Joint health Tablet memberikan manfaat kepada sendi-sendi sihat dalam 3 cara:

1- Menyokong keselesaan sendi
2- Bertindak sebagai kusyen
3- Memelihara tisu penyambung yang sihat

 

Untuk info lanjut tentang Advance Joint Health Tablet, klik di sini Advanced Joint Health Tablet.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Testimoni – Kurus Dengan Shaklee

Kurus Dengan Shaklee

Selamat pagi semua! Di sini ada testimoni-testimoni pengguna Shaklee yang berjaya turunkan berat badan. Rata-rata mereke mengamalkan ESP, Alfalfa, Herb-lax, Lecithin dan OmegaGuard.
 
Walau bagaimanapun, senaman dan pengawalan pemakanan juga perlu untuk mendapatkan berat yang anda inginkan.
kurus dengan shaklee

 

turun 12kg

 

turun 30kg
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Set Family Wellness Shaklee

Set Family Wellness

Apa itu Set Family Wellness Shaklee? Ianya adalah set paling asas yang boleh digunakan oleh seisi keluarga.
 
Set Family Wellness terdiri daripada Energizing Soy Protein, Vita-Lea, Vitamin C dan B-Complex.
 
set family wellness
 
 
1) Energizing Soy Protein (ESP)
Membekalkan 14gram non-GMO protein berkualiti tinggi (dalam setiap hidangan) yang mengandungi semua asid amino yang diperlukan oleh tubuh bagi mengekalkan tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh. Ia membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis vitamin B yang diperlukan tubuh dan separuh daripada jumlah keperluan kalsium harian, serta membantu membina dan perbaiki tisu badan yang rosak.




2) Vita-Lea (with iron formula)
 
Merupakan multivitamin yang dilengkapi dengan 12 jenis vitamin dan 7 jenis galian yang diperlukan oleh tubuh. Mereka yang mengalami tekanan darah rendah akibat kekurangan zat besi adalah digalakkan mengambil 2 biji vitalea setiap hari untuk mengatasi masalah ini.

 

3) Sustained Release Vitamin C
Satu tablet vitamin C bersamaan dengan 7 biji setengah oren asli. Vitamin C Shaklee didatangkan dengan fungsi sustained release dimana ia akan dilepaskan secara berperingkat mengikut masa demi memastikan vitamin C tersebut kekal dalam badan, memandangkan vitamin C merupakan vitamin larut air yang mudah musnah, sangat penting untuk pembentukan kolagen, sistem imun badan, bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit. 



4) B-Complex
Mengandungi 8 kumpulan vitamin B untuk memenuhi keperluan badan. Bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindak balas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh. Disebabkan itu, vitamin B merupakan vitamin paling utama dalam mengatasi kelesuan dan tekanan. Ia mempunyai elemen yang meningkatkan metabolisma, tenaga dan kesihatan otak serta membantu kulit wajah kelihatan berseri dan tidak kusam.



Kebaikan Set Family Wellness

 
1) Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
2) Membantu anda merasa lebih bertenaga
3) Menguatkan sistem imun anda
4) Membekalkan khasiat untuk kulit rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat.
 
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts