Multi Vitamin Untuk Anak-anak

Multi Vitamin Untuk Anak-anak

 

Siapa yang masih mencari multi vitamin untuk anak-anak?

Ni Bella nak tunjuk Bella punya favourite – Meal Shakes!

 

multi vitamin untuk anak-anak

 

Bella mula minum meal shakes dari umur setahun lagi.

 

Bagaimana meal shakes bantu Bella?

1. Meal shakes tambah selera makan Bella. Daripada susah nak makan jadi senang nak makan.

2. Meal shakes bagi Bella senang membuang setiap hari. Dah tak sembelit. Tak lagi susah kena teran kuat-kuat sebab tahi yang keras. Meal shakes mengandungi fiber yang membantu melembutkan tahi.

3. Meal shakes mengandungi vitamin dan mineral jadi mama tak risau jika Bella tak dapat cukup nutrisi daripada makanan.

 

Nak bancuh susu jangan lupa letak meal shakes sekali. Baru rasanya sedap!!!

 

Sesiapa yang nak meal shakes boleh terus order dengan mama Bella ye.  🙂

 

Nak tahu lanjut tentang meal shakes boleh klik di sini.

Nak baca testimoni meal shakes buat anak-anak yang picky eaters boleh klik di sini.

Nak baca testimoni meal shakes membantu anak yang sembelit boleh klik di sini.

 

Nak terus dapatkan Shaklee? Boleh juga order di sini dengan debit/credit card.

esell-shaklee-logo

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Share Button

Picky Eater

Picky Eater

Menurut Encik Google picky eater membawa maksud –
 

Picky eaters are very selective about what they eat. They probably have a degree of what scientists call “food neophobia”, which is generally defined as the reluctance to eat, or even sample, new foods. Children with neophobia often reject many ‘new’ foods.” – source

 

Memang letih ada anak yang picky eater ni. Anak Sofia pun tergolong dalam kumpulan ini. Memang memilih apa yang hendak dimakan. Tapi yang penting sekarang dia makan. Cukup 3 kali  makan iaitu sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam. 3 waktu yang mesti makan. Tapi jangan terkejut jika tiba-tiba tengah malam dia bersuara, “Nak ayam. Nak nasi. Atau macam semalam. Nak ais krim.” Mujur laaa memang ada stok ais krim di rumah hehehe

 

Pagi ni sebenarnya nak bercerita tentang seorang customer Sofia. Kami dah kenal setahun lebih di alam maya.  Masa tu beliau baru saje melahirkan anaknya yang pertama dan sedang mencari set berpantang. Selepas mencuba set berpantang, beliau juga mencuba set kecantikan. Baru-baru ini terbuka hatinya untuk join Shaklee di bawah Sofia dan beri anaknya meal shakes. Baru beberapa hari minum meal shakes, dah ada testimoni yang diberi kepada Sofia untuk dikongsi bersama.

 

emir zaza edited

 

Alhamdulillah. Setiap testimoni yang diberi sangatlah berharga buat Sofia. Seronok betul bila kita berniaga sambil niat untuk membantu improve kesihatan orang lain.

 

Kandungan Vitamin Dalam Meal Shakes

 

Ini pula kandungan vitamin dalam meal shakes. Meal shakes bukanlah sekadar susu. Ia adalah multi-vitamin.  Ada 19 vitamin dan mineral penting yang terkandung dalam meal shakes.

 

vitamins in meal shakes

vitamins

 

Bacakan lebih banyak kisah si anak-anak yang picky eaters di Kisah Si Anak Meal Shakes.

Meal shakes juga dapat membantu anak sembelit. Baca di SINI.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Share Button

Meal Shakes Membantu Anak Sembelit

Meal Shakes Membantu Anak Sembelit – Testimoni

sembelit

Tahukah anda meal shakes mempunyai fiber yang dapat membantu sistem perkumuhan kanak-kanak? Kanak-kanak yang “picky eater” akan selalu mempunyai masalah sembelit ini kerana mereka akan memilih makanan yang hanya disukai oleh mereka. Bila memilih makanan, kebanyakan mereka tidak akan mendapat semua khasiat yang diperlukan daripada makanan. Ada juga yang masih bergantung sepenuhnya kepada susu. Pada peringkat ini, sebenarnya khasiat susu tidak lagi mencukupi untuk tumbesaran mereka.

 

Hari ini Sofia nak berkongsi testimoni kawan Sofia. Dia telah membeli meal shakes daripada Sofia pada bulan lepas, sempena promosi Meal Shakes.

 

Ini feedbacknya :

 meal shakes membantu anak yang sembelit

“Waalaikummussalam. Dia baru je cuba seminggu yang lepas. Tengok dia membuang okla. Kalau tidak macam payah sikit. In terms of weight belum lagi”

 

Sofia seterusnya explain kepadanya bahawa, meal shakes mengandungi fiber yang menyenangkan proses perkumuhan kanak-kanak dan dewasa.  Beliau juga menaruh harapan agar anaknya akan ada kenaikan berat badan. Dan ini Sofia telah terangkan bahawa kenaikan berat badan akan mengambil masa sedikit bergantung kepada kanak-kanak tersebut (anak Sofia, Bella pun lambat sikit nak naik selera makan dan beratnya – nak tahu kisah Bella dan meal shakes boleh klik di sini). Yang penting sekarang anaknya perlu konsisten mengambil meal shakes setiap hari.

Bagaimana dengan anak anda? Adakah dia juga mengalami masalah sembelit? Cubalah anda berikan dia meal shakes.

Berminat? Anda boleh terus membuat pesanan di sini.

esell-shaklee-logo

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk info dan order :

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia

 

Share Button

Meal Shakes Testimoni

Meal Shakes Testimoni

meal shakes testimoni

TESTIMONI PERTAMA

“Syukur Alhamdulillah.. Jun 2012 – saya mula ambil Meal shakes untuk Darwish dengan Siti Hajar.. masa tu berat Darwish cuma 9.4kg. Seawal umur dia setahun memang itulah berat dia sehinggalah saya jumpa Shaklee. Darwish mengidap asma dan sangat senang terkena selsema, demam dan batuk sebab dia duk taska. Sangat ‘picky eater’.. dan berat badan yang sering dapat teguran dari doktor dan nurse.. ‘berat tak cukup’.. hurm.. pening memikirkan masalah ni.

Now.. setelah hampir 3 bulan ambil Meal shake secara konsisten untuk darwish. Meal shakes pertama dah habis pun. Kali kedua saya ambil dengan Laila Ismail. Tiada lagi demam, batuk dan selsema yg kerap.. sangat-sangat kuat makan. Kadang-kadang pilih jugak.. yang xsedap la. Yang paling saya seronok, checkup hospital dia last tuesday haritu.. berat dia dah 10.3kg. saya tersenyum.. apa yang buat saya lagi seronok, next appoinment.. doktor cakap kalau keadaan dia ‘terlebih’ baik dari hari ini, dia xperlu ambil inhaler 2 kali sehari dah.. sekali sehari je. Yahoo!!! harap-harap pasnie dia tak payah pakai terus.. InsyaAllah.
 
Saya sangat yakin Shaklee mampu transform hidup saya sekeluarga.. Thanks a lot.” – Ummi Darwish


TESTIMONI KE-DUA

“Just realize Meal shakeS ni rupanya bukan setakat membantu anak yang picky eater, malah membantu kanak-kanak yang ada masalah ekzema.

Anak saya yang sulung ada masalah ekzema..Selalu garu-garu badan masa tidur dan bila waktu panas .Kulit dia memang kering sampai celah-celah pelipat siku dan bawah lutut mesti teruk sebab dia garu. Sampai kena consult dengan pakar kulit la. Setiap bulan mesti kena beli set pelembap, sabun mandi dan juga ubat makan. Tapi saya tak pernah bagi makan pun ubat kulit tu. Saya hanya apply sabun mandi dan pelembap saja.

But now, since saya bagi makan Meal shakes tiap-tiap hari, memang dia dah takde garu-garu dan mengalami kulit kering. Agak lama juga tak bergantung dengan pelembap-pelembap tu semua. Dah beberapa bulan jugakla. Alhamdulillah, saya baru sedar rupanya Meal shakes ni memang membantu untuk mereka yang mengalami ekzema. Ianya adalah multivitamin yg dapat meningkatkan imunisasi kanak-kanak. Pada asalnya saya beli Meal shakes ni bertujuan supaya anak saya berselera makan. Memang nampak dia sudah berselera makan. Tapi rupanya ada kelebihan lain lagi yang saya tak sedar. So, thank you to Shaklee sebab memang terbukti produknya berkesan.” – Puan Ku Hasnah
 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...