Picky Eater

Picky Eater

Menurut Encik Google picky eater membawa maksud –
 

Picky eaters are very selective about what they eat. They probably have a degree of what scientists call “food neophobia”, which is generally defined as the reluctance to eat, or even sample, new foods. Children with neophobia often reject many ‘new’ foods.” – source

 

Memang letih ada anak yang picky eater ni. Anak Sofia pun tergolong dalam kumpulan ini. Memang memilih apa yang hendak dimakan. Tapi yang penting sekarang dia makan. Cukup 3 kali  makan iaitu sarapan pagi, makan tengahari dan makan malam. 3 waktu yang mesti makan. Tapi jangan terkejut jika tiba-tiba tengah malam dia bersuara, “Nak ayam. Nak nasi. Atau macam semalam. Nak ais krim.” Mujur laaa memang ada stok ais krim di rumah hehehe

 

Pagi ni sebenarnya nak bercerita tentang seorang customer Sofia. Kami dah kenal setahun lebih di alam maya.  Masa tu beliau baru saje melahirkan anaknya yang pertama dan sedang mencari set berpantang. Selepas mencuba set berpantang, beliau juga mencuba set kecantikan. Baru-baru ini terbuka hatinya untuk join Shaklee di bawah Sofia dan beri anaknya meal shakes. Baru beberapa hari minum meal shakes, dah ada testimoni yang diberi kepada Sofia untuk dikongsi bersama.

 

emir zaza edited

 

Alhamdulillah. Setiap testimoni yang diberi sangatlah berharga buat Sofia. Seronok betul bila kita berniaga sambil niat untuk membantu improve kesihatan orang lain.

 

Kandungan Vitamin Dalam Meal Shakes

 

Ini pula kandungan vitamin dalam meal shakes. Meal shakes bukanlah sekadar susu. Ia adalah multi-vitamin.  Ada 19 vitamin dan mineral penting yang terkandung dalam meal shakes.

 

vitamins in meal shakes

vitamins

 

Bacakan lebih banyak kisah si anak-anak yang picky eaters di Kisah Si Anak Meal Shakes.

Meal shakes juga dapat membantu anak sembelit. Baca di SINI.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Share Button

Enfuselle Eye Treatment Tiada Lagi Garis Halus dan Kedut yang Ketara

Guna sekali dah nampak kesannya.

Kalau guna berkali-kali?

Sofia citer pasal apa ni?

Sebenarnya nak citer tentang Enfuselle Eye Treatment oleh Shaklee.

 

Enfuselle Eye Treatment

eye treatment

 

Guna sekali dah jatuh hati. Best sangat.

Sebenarnya  Sofia telah memakai eye treatment ini pada diri sendiri. Cukup kagum dengan krim ini. Sebab nampak garis bawah mata Sofia hilang sekelip mata. Disebabkan Sofia takut hanya terperasan sendiri, Sofia minta tolong kawan Sofia jadi model. Sebelum ini dia tidak pernah menggunakan apa-apa krim untuk matanya. Lihat gambar di bawah:

eye treatment testimoni

Cuba lihat gambar sebelum memakai eye treatment dan selepas memakai eye treatment. Garis halus di bawah mata bagaikan hilang sekelip mata!

 

Ada bezakan? Baru satu aplikasi. Kalau guna secara konsisten?

 

Penggunaan yang konsisten akan –

Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.

Terbukti berkesan secara klinikal

233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu

120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu

209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu

32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu

Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu

Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit
lembut di sekitar mata

Sempurna untuk bahagian leher dan bibir

Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh.

 

Jom kita pelihara kulit di sekitar mata kita. Cuba tengok keadaannya dalam cermin sekarang.

 

Untuk senarai produk kecantikan Shaklee, boleh klik di sini –> Senarai pencuci, toner dan krim daripada Shaklee untuk kulit muka normal/kering/biasa.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Ini testimoni customer Sofia yang bekerja sebagai jururawat di sebuah hospital swasta.

Sebagai seorang jururawat beliau perlu tinggalkan bayinya bersama suami di rumah terutama ketika beliau bekerja shift malam.

Sekarang dengan stok yang beliau dapat kumpul dengan asbab makan Shaklee, bayinya tidur lebih lama. Suami nak jaga pun senang.

Susu beliau menjadi lebih banyak, memudahkannya membuat stok. Susunya juga menjadi lebih pekat. Baby jadi cepat kenyang dan tidur lebih lama. Siapa yang tak happy kan?

Susu lebih pekat, bayi tidur lebih lama

Hendak tahu lebih tentang Set Penyusuan Asas Shaklee? KLIK DI SINI.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...