Tips Hilangkan Mata Panda

Nak tahu cara hilangkan mata panda?

 

Orang perempuan biasa ada masalah ini.   Tak cukup tidur aje, bengkak 2 biji mata tu. Silap hari bulan kena ejek jadi 🐼🐼🐼 😅  Oleh itu Sofia sediakan beberapa tip untuk menghilangkan mata panda, iaitu lingkaran hitam yang ada di sekeliling mata.

 

 

Jom lihat satu persatu. Mudah je nak buat. Bahan-bahan pun dah ada kat rumah. 🏡

 

Cara pertama 

Hilangkan mata panda dengan ubi kentang
Ubi kentang

Cara pertama ialah dengan menggunakan kentang mentah yang telah didinginkan.  Potong kentang tersebut kepada separuh.  Letak kepingan kentang dingin di atas mata yang tertutup dan biarkan selama 15 – 20 minit.

 

Cara kedua

hilangkan mata panda
Timun

Anda juga boleh menggunakan 2 keping timun yang sejuk dan letakkan pada mata selama 25 minit.

 

Cara ketiga

Hilangkan mata panda dengan beg teh
Beg Teh ataupun Tea Bags

Basahkan  2 beg teh di dalam air sejuk dan biarkan seketika.  Kemudian, letakkannya di atas mata selama 25 hingga 30 minit.

 

Cara keempat

Hilangkan mata panda
Sudu Keluli

Sejukkan sudu keluli di dalam air berais dan letakkan sudu di atas mata.  Lakukannya sehingga anda melihat mata menjadi lebih baik.

 

Cara kelima

Putih Telur

Pukul beberapa putih telur dan letakkan di sekitar mata anda.  Kemudian biarkan selama 20 minit sebelum mencucinya dengan air bersih.

 

Cara keenam

Avocado

Letakkan kepingan avocado masak di bawah setiap mata dan biarkan semala 5 hingga 10 minit.

 

Sebenarnya ada cara yang lagi mudah. Hanya gunakan YOUTH Restoring Eye Treatment yang membantu hilangkan mata panda seawal 7 hari!

YOUTH Eye Treatment

YOUTH Eye Treatment dapat mengembalikan kelembapan kepada kulit sekeliling mata, mengurangkan penampilan garis halus, kedutan, sembap dan lingkaran hitam dan mempunyai cooling tip yang dapat merangsang peredaran mikro untuk mengekalkan kesegaran mata, mengurangkan kemerahan di bawah mata dan juga mengurangkan sembap.

 

Baca : Rangkaian Penjagaan Kulit YOUTH

 

Berminat untuk mendapatkan YOUTH Restoring Eye Treatment? Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665. 

Anda boleh juga beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

Jangan lupa untuk ikuti Sofia di

FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : kedaivitamingombakdanbatucaves

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *