Vivix Untuk Yang Ada Masalah Slipped Disc

slipped disc

Vivix Untuk Yang Ada Masalah Slipped Disc

Saya penghidap slipped disc. Undergo 1st surgery in April 2011 utk restructure disc L3/L4, L4/L5, L5/S1. 3 discs. Alhamdulillah, went well for 3 years.

In Dec 2014, doc sahkan dah chronic sbb level2 yg td tu slipped semula (doc sifatkan dah useless) dgn tambahan S1/S2 & S2/S3 pon dah slipped. Juga minor scoliosis ? i was bedridden for almost 2 weeks dgn keadaan ms tu nk tarik nfs pon terjerit sbb sakit sgt. X blh gerak bdn. Doc soh 2nd surgery which actually i might have to undergo another 3rd n 4th surgery jgk lps tu. I refused.

15 dec 2014, sy start vivix 3 tsp sehari selama 1 minggu. On day 3rd, blh bangun n susukn anak tnpa rs sakit. Ms tu bby baru 5 bln. Then 23 december sy dah blh bgn, berjln elok sume. Next week tu dlm 10 hari lps ambik vivix 1st dose, dah drive semula g kerja pergi balik (kepong – sh alam). Alhamdulillah.

Masa tu plk, kena sekali denggi berdarah. Tp fast recover walhal doc dah mcm ragu2 dah ms tu. Org lain dah almost icu katanya sbb reading sy 7 je. Dan amazingly, sy still bengkak susu sbb warded, 4 hari x jmp baby. Sampai doc nak call husband nk soh bwk baby naik ward. Sy ckp xyah, byk pam je dah huhu…

Since then sy reduce 1 tsp sehari sampai hbs 2 botol. Lps tu, sbb kewangan x brp mengizinkan, sy just maintain dgn bcomplex n lecithin utk saraf (sbb saraf sy dah “luka parah” sbb kna tindih dek discs tu) dan mkn oste utk ganti painkiller. Sy x blh mkn painkiller actually. Rejection. Sy cuma boleh ambil morphine drip je. Tp bila sakit terpaksa ambik voltaren jab. Selain voltaren, say tramal jab, x hlg pon sakit saya. Plus, painkiller sy prescribed utk sy semua ada 3 level side effect. So mmg sy sgt3 elakkan la.

Alhamdulillah, dah lm x sakit blkg due to slipped disc ni. Nnt bila ada rezeki lbh, nk smbung vivix balik.

Adila Hassan
Telegram
@adilola

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *