HAPPY BIRTHDAY BELLA

 

Alhamdulillah, kami sekeluarga telah meraikan harijadi Bella yang pertama pada 4 September 2013 yang lalu. Ini bermakna sudah cukup setahun Bella minum susu ibu. Semoga Bella mendapat khasiat susu ibu sehingga berumur 2 tahun.

Mama loves you so much! <3 <3 <3

Continue Reading

Related Posts

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

Salam semua!

Just nak share gambar-gambar raya kami sekeluarga di sini. Tahun ni kami beraya di rumah mak mertua saya di Serkam Pantai, Melaka. Raya ke-dua kami dah pergi ke rumah nenek saya di Kuala Kangsar, Perak.
Hehehe…sebenarnya saya masih dalam mood raya walaupun semalam aje baru keluar daripada hospital. Bella tersalah makan. Habis mukanya naik merah-merah dan ke dua-dua matanya bengkak.
Harap kejadian ini tak akan berulang lagi, insyaAllah.
Continue Reading

Related Posts

Pengenalan

Assalamualaikum
 
Blog ini dimulakan sebab saya hendak berkongsi pengalaman saya bersama Shaklee.
 
Sejak bila saya kenal Shaklee? Saya kenal Shaklee semasa dalam pantang anak yang pertama, lebih kurang 3 bulan yang lepas. Puaslah saya cuba cari makanan yang boleh banyakkan susu ibu. Minum madu, makan kismis, lobak putih, longan dan lain-lain lagi. Tapi hasilnya tak berapa memuaskan. Teringatla saya kepada seorang kawan adik saya yang asyik2 mempromosikan Shaklee di facebooknya…hehehe.
 
Cuak juga masa nak cuba. Tapi selepas cuba dan lihat hasilnya…. terus terpukau. Memang menjadi. Susu mencurah-curah sehingga dapatla saya buat stok dalam 20 hari yang tinggal sebelum kembali bekerja.
 
Apa yang saya cuba? Saya ambil ESP (Energy Soy Protein), Vitamin B-Complex, Vita-Lea (multi-vitamin), Vitamin C, Alfalfa (milk booster) dan Ostematrix (kalsium). Alhamdulillah…sangat menjadi. Sekarang saya nak kongsi kegembiraan saya dengan ibu-ibu yang lain. Biar semua ibu-ibu tahu mereka pun boleh menyusu anak-anak mereka. Jangan cepat mengalah.
pengenalan
Set Penyusuan Shaklee
pengenalan
Susu yang diperah dan disimpan takde la sehebat ibu-ibu yang lain. Ibu-ibu lain ada yang penuh  peti tapi bagi saya yang ada sekarang  tak pernah kurang. Sentiasa diganti dengan susu yang baru
 
 

—————————————————————————————————————————

Jika ada nak beli Shaklee, anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665.

 

Klik di sini untuk jadi ahli Shaklee https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

 

Jangan lupa untuk follow Sofia  di https://linktr.ee/tengkusofiasaziz 

Continue Reading

Related Posts