Siapa Ada Anak Yang Asthma

SIAPA ADA ANAK YANG ASTHMA? ??????

Kisahnya..
Anak siera namanya Khadeejah.
Panggil Ejah.

Ejah memang ada asthma@ lelah sejak bayi lagi.
Ingat lagi betapa siksanya jaga dia.

Tidur malam kene duduk.
Bayangkan bayi tido kene posisi duduk.
Macam kita tido dalam keta tu.
Sian sgt.
Kalau baring memang lagi terukla semputnya.

Nak dipendekkan cerita.
Asthmanya sampaila dia besar.
Sekarang dah 7 tahun.
Pantang sejuk je kene la attack.
Nampak dada dia turun naik.
Muka merah.
Bawah mata lebam dan sembab.

Paling pantang maknenek kalau mandi SWIMMING POOL.
Ohoiii..semput kaw kaw.
Pkul 3 pagi bawak ke hospital ambil nebuliser.
Itu biasa.

Lepas tu..

Doktor Ejah kata bagi dia makan minyak Ikan Omega.
Saya tanya :
“Minyak Ikan Shaklee boleh x doktor?”

“BOLEH.MAKE SURE YANG PURE”

Oh.Dah tentu!??
Minyak ikan shaklee Omega Guard memang 99% TULEN!??
Tak sama macam yang difarmasi.Saya dah pegi tengok dah dekat farmasi2.Banyak yang tak pure dan sarung

So..
Startla bagi Ejah Omega Guard.
Hari-hari bagi.
Bersulam dengan madu.Untuk panaskan dada dia.

Tapi semalamkan…
Pegila Batu Feringgi.
Disebabkan keseronokan melampau,Ejah merayu nak juga mandi swimming pool.??

Umie nak cakap tak bagi mandi,KESIAN.
Nak bagi,RISAU.

At last umie bagi juga.
Kesian.

Miracle!
Subhanallah!
Lepas mandi,Ejah elokje macam biasa.
Takde pulak semput dia.
Umie dh standby dah pam Ejah.
Rupanya tak perlu.

Allah..seronoknye hati umie Ejah oii.
Syukur pada Allah.
Izinkan ikhtiar umie ke atas Ejah.

Ibu-ibu yang ada anak asthma,janganla tunggu lagi.
Sampai bila kita nak pi sepital amik neb?jenuh nunggu?
Lagipun sian ke anak tu.
Semput dia tu aduh meruntun hati tengoknya.

Ok dah.
Jadi mommies jangan tunggu lagi ye.
Jom sihatkan anak kita ke tahap yang TERBAIK.

*TIPS : ibu boleh kongsi makan Omega Guard dengan anak untuk slimming?

Kredit : Puan Siera Haiyi

 

siera

 

Nak tahu lebih lanjut tentang OmegaGuard boleh klik di sini.

 

Nak order OmegaGuard?

 

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Shaklee Promosi Oktober 2016

Promosi Oktober 2016

 

Ialah…

 

Minyak ikan yang paling tulen di pasaran iaitu…

 

OmegaGuard

 

omega-3, omega

 

Nak tahu lebih lanjut tentang OmegaGuard boleh klik di sini.

 

Nak order OmegaGuard?

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

 

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Vita-Lea Limited Edition

Vita-lea Limited Edition?

 

Ye. Limited edition. Kalau dulu penutup vita-lea berwarna emas, kali ni penutup vita-lea berwarna putih. Dari penutup sehingga seluruh badannya berwarna putih. Putih bersih.

 

vita-lea limited edition
Cantik tak saya?

 

Kandungannya masih sama
Kandungannya masih sama

 

Jom kita tengok satu persatu kandungan dan fakta nutrisi yang terdapat dalam VitaLea:

1. Vitamin A – Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

2. Vitamin D – Meningkatkan kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

3. Vitamin E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

4. Vitamin C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.

5. Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.

6. Vitamin B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

7. Vitamin B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

8. Vitamin B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.

9. Vitamin B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

10.Vitamin B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

11.Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

12.Vitamin B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

13.Kalsium – Baik untuk tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

14.Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

15.Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

16.Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

17.Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalamn.

18.Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.

19.Zink – Meningkatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda.

 

Vita-lea ni antara vitamin yang paling asas yang perlu dimakan oleh setiap orang.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts