Panduan Vitamin Semasa Hamil

Panduan Vitamin Semasa Hamil

 

Ramai ibu mengandung yang mengabaikan pengambilan vitamin sewaktu mengandung. Even vitamins yang doktor prescribe pun tak nak ambil juga. Berbagai-bagai alasan yang diberi seperti makan tapi muntah balik, perut tak nak terima vitamin, tak sedap dan macam-macam lagi.

 

Alhamdulillah masa Sofia mengandungkan Bella dahulu takde masalah tak nak makan vitamin. Cuma ada masalah takde selera makan sahaja dan susu. Cukup takleh nak minum susu masa tu. Aih.

 

Kali ni Sofia nak kongsikan tentang vitamin-vitamin yang  penting semasa hamil. Ni bukan untuk saje-saje makan. Vitamin-vitamin ni penting untuk tumbesaran janin dalam kandungan. Nak baby kita sihat kan? Haa makan vitamin yang doktor suruh makan tu ye.

 

panduan vitamin semasa hamil

Set Hamil Shaklee

 

Tak nak makan vitamin yang doktor prescribe? Nak cuba makan set kehamilan Shaklee?

 

Antara sebab-sebab ibu mengandung memilih Shaklee adalah :

– Kerana Shaklee memilih bahan semula jadi paling asli dan paling tulen dalam ramuan produk.
– Kerana produk Shaklee tidak mengandungi sebarang bahan tiruan dan bahan kimia berbahaya.

 

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada ESP, Vitamin C Sustained Release, B-Complex, Vita-lea (multi-vitamin), Ostematrix (kalsium) dan OmegaGuard (minyak ikan yang mengandungi Omega 3).

 

Klik untuk testimoni mereka yang menggunakan set kehamilan Shaklee.

 vitamin ibu hamil

 

 

Berminat untuk mendapatkan Set Kehamilan? Anda boleh je hubungi Sofia dengan klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau telefon di 012-3390665 untuk dapatkan konsultansi percuma.

 

Anda boleh juga boleh terus beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

 

Jangan lupa untuk ikuti Sofia di https://linktr.ee/tengkusofiasaziz

Continue Reading

Related Posts

Testimoni – ESP Untuk Ibu Hamil

Testimoni – ESP Untuk Ibu Hamil

ESP memberi tenaga kepada ibu yang sedang hamil. Berikut adalah testimoni-testimoni ESP untuk ibu hamil –

 

Testimoni pertama

“masa pregnant dah masuk 8 bulan, jatuh dalam bulan puase.amek esp mase sahur n berbuka. alhamdulillah mampu puase penuh, and pd mase yg same menyusukan anak sulung. memang bertenaga n dapat tahan rasa lapar. smpai petang bertenaga. boleh masak sndiri n jarang beli mkanan kt luar” – Puan Imm

 

Testimoni ke-dua
“Sy mula dengan anak kedua dr kandungan 7 bulan. Alhamdulillah bdn msh cergas spjg mgandung. Rsnye xpernah demam. Bersalin normal n dpermudahkan Allah wp baby agk besar 3.7kg. Kulit baby pun bersih. Sampai hr ni baby dh setahun lbh. Sy tetap amal ESP combine dgn Mealshake + Alfalfa utk truskan proses pyusuan.” – Puan Eda.

 

Testimoni ke-tiga
“Best sgt amik esp mse preggy ank no 2…kje drive hari2 pastu perjlnn jauh gkla….yg best badan bertenaga setiap hari kurang mengantuk….rajin mengemas dan memasak sebab mabuk berkurangan…berbeza mse ank pertama mabuk sehingga last preggy….mse last preggy ank no 2 sarat time bulan puasa…sy still bole pose penuh dan memasak….x sangke sebab sy ada maslh gastrik yg agk teruk tetapi dengan consume esp gastrik terus hilang….bonus kulit sy dan baby cerah dan gebus..” – Puan Darwisy

 

Baca : Testimoni Set Hamil Shaklee

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 
Berminat untuk mendapatkan ESP? Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665.Anda boleh juga beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873Anda juga boleh ikuti Sofia di

FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : kedaivitamingombakdanbatucaves
Continue Reading

Related Posts

Penyebab Gastrik dan Punca-punca Lain

Apa itu Gastrik?

 

istilah perubatannya, gastritis
sejenis penyakit keradangan pada dinding/pengalas/mukosa perut yang mempunyai rawatan yang efektif. Lazimnya, keradangan berpunca daripada jangkitan bakteria helicobacter pylori (H. pylori) yang turut menjadi penyebab utama kepada kebanyakan ulser perut. 
Continue Reading

Related Posts

Masker Vitamin E dan ESP

Tahukah anda bahawa selain daripada memakan dan meminum vitamin e dan esp kita juga boleh membuat masker?

Bagaimana? Senang sahaja. Boleh rujuk kepada gambarajah untuk cara-cara membuat masker.

Hasil yang anda boleh dapat dengan membuat masker –

1. Masker vitamin E boleh menghilangkan parut di muka manakala

2. Masker esp boleh menghasilkan kulit muka yang tegang dan pori-pori yang halus.

Selamat mencuba!

masker vitamin e dan esp
 
 
Untuk Info Dan Order :
 
Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Pengedar Shaklee Gombak 012-3390665
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

ESP dan Gastrik

Mesej ini diterima pagi tadi daripada salah seorang ahli keluarga Sofia. Dia seorang yang ada gastrik dan bergantung kepada ubat yang doktor prescribe. Jika tak makan ubat doktor tersebut dia akan terasa pedih ulu hati dan sakit kepala.
 
Baru tiga hari dia minum esp setiap pagi dan inilah hasilnya – dia dah tak perlu bergantung kepada ubat gastrik daripada doktor lagi!

Alhamdulillah. Dah 3 hari I tak makan ubat gastrik tu. Duk makan ESP. Memang membantu.

Apa itu Gastrik?

Gastrik merupakan keradangan, kegatalan, atau hakisan pada lapisan dalam perut. Ia boleh berlaku secara tiba-tiba (acute) atau secara beransur-ansur (chronic).

 

Bagaimana ESP membantu mengurangkan gastrik?

ESP merupakan sumber protein daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut.
Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.
Ia juga membantu dalam memberi tenaga untuk memenuhi keperluan badan.

 

Klik di sini untuk melihat lebih banyak testimoni ESP dan gastrik.

 

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnose, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Berminat untuk mendapatkan ESP?  Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665. 

 

Anda boleh juga beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

 

Jangan lupa untuk ikuti Sofia di

FB Personal : Tengku Sofia S Aziz
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram :kedaivitamingombakdanbatucaves
Continue Reading

Related Posts

Pengenalan

Assalamualaikum
 
Blog ini dimulakan sebab saya hendak berkongsi pengalaman saya bersama Shaklee.
 
Sejak bila saya kenal Shaklee? Saya kenal Shaklee semasa dalam pantang anak yang pertama, lebih kurang 3 bulan yang lepas. Puaslah saya cuba cari makanan yang boleh banyakkan susu ibu. Minum madu, makan kismis, lobak putih, longan dan lain-lain lagi. Tapi hasilnya tak berapa memuaskan. Teringatla saya kepada seorang kawan adik saya yang asyik2 mempromosikan Shaklee di facebooknya…hehehe.
 
Cuak juga masa nak cuba. Tapi selepas cuba dan lihat hasilnya…. terus terpukau. Memang menjadi. Susu mencurah-curah sehingga dapatla saya buat stok dalam 20 hari yang tinggal sebelum kembali bekerja.
 
Apa yang saya cuba? Saya ambil ESP (Energy Soy Protein), Vitamin B-Complex, Vita-Lea (multi-vitamin), Vitamin C, Alfalfa (milk booster) dan Ostematrix (kalsium). Alhamdulillah…sangat menjadi. Sekarang saya nak kongsi kegembiraan saya dengan ibu-ibu yang lain. Biar semua ibu-ibu tahu mereka pun boleh menyusu anak-anak mereka. Jangan cepat mengalah.
pengenalan
Set Penyusuan Shaklee
pengenalan
Susu yang diperah dan disimpan takde la sehebat ibu-ibu yang lain. Ibu-ibu lain ada yang penuh  peti tapi bagi saya yang ada sekarang  tak pernah kurang. Sentiasa diganti dengan susu yang baru
 
 

—————————————————————————————————————————

Jika ada nak beli Shaklee, anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665.

 

Anda boleh juga beli sendiri melalui sistem YezzaGuna kupon FREEPOST untuk dapatkan pos percuma.

 

Klik di sini untuk jadi ahli Shaklee https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

 

Jangan lupa untuk follow Sofia  di https://linktr.ee/tengkusofiasaziz 

Continue Reading

Related Posts