Bell Palsy

Apakah Bell Palsy?

 

Menurut WebMD,

“Bell’s palsy is a paralysis or weakness of the muscles on one side of your face. Damage to the facial nerve that controls muscles on one side of the face causes that side of your face to droop. The nerve damage may also affect your sense of taste and how you make tears and saliva. This condition comes on suddenly, often overnight, and usually gets better on its own within a few weeks.”

Continue Reading

Related Posts

Vitamin E untuk Lelaki

Vitamin E untuk Lelaki

 

Sofia rasa ramai yang tak tahu lagi tentang kelebihan Vitamin E yang ini. Vitamin E selalu dikaitkan dengan kecantikan. Ia menghilangkan parut jerawat, hilangkan stretch marks, melembapkan kulit yang kering.

Tapi tahukah anda Vitamin E juga merupakan vitamin kesuburan untuk kaum Adam?

 

Sperma menuju ke arah ovum
Sperma menuju ke arah ovum

 

vitamin e untuk lelaki

 

Keunikan Vitamin E Shaklee berbanding dengan vitamin e jenama lain di pasaran ialah Vitamin E Shaklee membekalkan Vitamin E dan Selenium semulajadi. Kajian menunjukkan gabungan vitamin E dan selenium dapat meningkatkan motiliti/pergerakan sperma.

vit e poster

Vitamin E juga sangat bagus untuk jantung dan dalam masa yang sama boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosteron.

Testimoni
Testimoni

Satu kapsul sofgel mengandungi:

  • 400 IU vitamin E daripada sumber semula jadi
  • 65 mg selenium bagi melengkapkan aktiviti vitamin E
  • 39.4 mg Ekstrak Biji Anggur (vitis vinifera)

 

Harga Bukan Ahli: Vitamin E Complex (120 softgel) RM156.25
Harga Ahli: SAVE 20% 🙂 Klik sini untuk cara jadi ahli.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Promosi Oktober 2015

Promosi Oktober 2015

 

Shaklee baru je announce promosi bulan ni. Sofia rasa ianya sangatlah menarik.

 

Jom kita lihat satu per satu. 🙂

 

Clearance Sale Vitamin E – Beli 2 dapat diskaun 50%

 

144359658390717

Untuk lebih maklumat tentang Vitamin E – Klik SINI

 

GLA Complex – Beli 2 dapat diskaun 5%

OmegaGuard – Beli 2 dapat diskaun 5%

 

144359626412288

GLA Complex – Beli 6 dapat diskaun 7

OmegaGuard – Beli 6 dapat diskaun 7

144359594035731

Untuk lebih maklumat tentang GLA Complex – Klik SINI

Untuk lebih maklumat tentang OmegaGuard – Klik SINI

 

Kalau consume semua ni dapat apa? Vitamin E, GLA dan OmegaGuard boleh di kategorikan dalam Set Cantik dan juga Set Kesuburan. Tak perlu nak cerita banyak tentang yang nak cantik, tapi yang mempunyai masalah kesuburan tu (lelaki dan perempuan) sila-sila lah dapatkan ketiga-tiga produk ini bulan ni juga.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Set Cantik Shaklee untuk Promosi Disember 2014

Inilah promosi yang ditunggu-tunggu oleh ramai orang – Set Cantik Shaklee sebagai promosi penutup tahun 2014.

Promosi bulan ini ialah promosi set cantik iaitu Vitamin C dan Vitamin E di mana anda boleh mengamalkan vitamin untuk penjagaan kulit serendah RM1.75 sehari!!! Jimat ke jimat tu???

 

set cantik shaklee

Apakah promosinya?

 

Promosi Pertama

Beli 6 Vitamin C Percuma 1 Vitamin C

 

Promosi Kedua

Beli 2 Vitamin C dengan Diskaun 5%

 

Promosi Ke-tiga

Beli 6 Vitamin E Percuma 1 Vitamin E

 

Promosi Ke-empat

Beli 2 Vitamin E dengan Diskaun 5%

 

 

Apakah vitamin yang elok untuk kulit kita?

 

vitamin untuk kulit

Seperti gambarajah di atas, vitamin yang elok diambil untuk penjagaan kulit ialah vitamin B, Vitamin C, Vitamin D dan Vitamin E.  🙂

 

Sofia sendiri dah borong beberapa botol untuk kegunaan Sofia sendiri dan keluarga. Kami sekeluarga memang mengamalkan pengambilan Vitamin C dan E ni. Bukan hanya untuk kulit tetapi kerana beberapa keistimewaannya yang lain.

KLIK SINI untuk maklumat lanjut tentang vitamin C.

KLIK SINI untuk maklumat lanjut tentang vitamin E.

 

Tunggu apa lagi? Dapatkannya sebelum kehabisan stok!

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts

Manfaat Anti-Penuaan Vitamin E

Vitamin E adalah penting dalam melindungi sel-sel kulit dari cahaya ultra violet, pencemaran, ubat-ubatan dan elemen-elemen lain yang menghasilkan sel merosakkan radikal bebas.

 

Manfaat Anti-Penuaan Vitamin E

 

Vitamin E yang ditambah kepada losyen, krim dan lain-lain produk penjagaan kulit, serta diambil melalui pemakanan memainkan peranan dalam anti-penuaan pada kulit.

 

Ia membantu kulit kelihatan lebih muda dengan mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.

 

Radikal bebas juga dipercayai memainkan peranan penting dalam penuaan kulit dan oleh itu aktiviti antioksidan cukup berharga untuk masalah kulit ini.

 

Sumber: http://www.healthy-skincare.com/benefits-of-vitamin-e.html

Sebenarnya untuk kelihatan jelita dan awet muda kita perlu menjaga luar dan dalam. Penjagaan luar boleh dibuat dengan penggunaan krim dan pencuci muka yang sesuai. Penjagaan dalaman pula? Pasti dengan pemakanan supplenen.  🙂

 

Testimoni Mereka Yang Telah Mencuba Vitamin E

 

Testimoni 1

 

testi 1

Nurul Fareha Muhamad Daut – “Sejak dulu lagi tercari-cari produk yang dapat kurangkan parut jerawat dan dapat kecilkan liang-liang pori. Dan pernah juga pakai set pencuci muka yang agak mahal… tapi keputusannya agak mengecewakan tapi Alhamdulillah sejak sebulan lepas mengamalkan Vitamin E Shaklee… parut-parut bekas jerawat dah semakin hilang, liang-liang pori jugak dah semakin kecil. Kombinasi ESP dan Vitamin E memang SUPERB!!!”

 

Testimoni 2

 

testi 3

 “2 hari lepas buat skin test kat KIOSK SK-II di AEON Ipoh… skin age saya 27… umur saya 35… hehehe maybe hasil makan vitamin E sejak 2 tahun lepas hingga sekarang…”

Testimoni 3

testimoni cantik vitamin e vitamin c shaklee“Setelah sebulan mengambil vitamin C dan vitamin E, jerawat dan parut sudah kurang”

Berminat untuk mendapatkan sebotol vitamin E? Anda boleh terus membuat pesanan di sini:

 

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Continue Reading

Related Posts

Promosi Bulan Jun 2014 – JADI AHLI SHAKLEE SECARA PERCUMA

Promosi bulan ini melayakkan anda menjadi ahli Shaklee secara PERCUMA.

Promosi apa ye? 

Promosi Beli 6 Botol Vitamin E, Percuma 1 Botol Vitamin E yang Bernilai RM149.

Apa lagi yang anda akan dapat?
Cash rebate berjumlah RM35.

Vitamin E elok untuk apa?
hilangkan parut
hilangkan jerawat
cantikkan kulit
juga dikenali sebagai VITAMIN CINTA kerana membantu merawat masalah kedinginan suami isteri.

Banyak sangat sampai tujuh botol nak buat apa?
2 untuk saya
– 1 untuk ibu
– 1 untuk kakak
– 1 untuk adik
– 1 untuk suami
– 1 untuk anak

Klik sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang Vitamin E Shaklee.

Klik sini 
untuk membaca testimoni Sofia menggunakan Vitamin E.



Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat/Line: 012 3390665
COD: Gombak dan kawasan-kawasan berhampiran

Continue Reading

Related Posts