Sumber Vitamin C Dari Buah Dan Sayuran

Sumber Vitamin C

 

Vitamin C adalah salah satu vitamin yang tak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.  Oleh itu, kita perlu makan Vitamin C setiap hari.  Seorang dewasa biasanya memerlukan sekurangnya 65 miligram (mg) sehingga 90 mg sehari. Paling banyak ialah 2,000mg sehari, bergantung kepada keperluan badan individu tersebut.

Continue Reading

Related Posts

Parut Chickenpox Pudar Dengan Set Kecantikan Shaklee

Chickenpox

Chickenpox juga dikenali sebagai cacar air.  Ia disebabkan oleh virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat mudah berjangkit. Ia berlaku pada semua peringkat umur, biasanya pada kanak-kanak. Ia lebih teruk sekiranya berlaku kepada orang dewasa.

 

Chickenpox merebak melalui sentuhan atau titisan cecair daripada orang dijangkiti. Ia juga boleh merebak melalui bahan tercemar dengan cairan cacar seperti pada pakaian atau tuala dari penghidap chickenpox.

Continue Reading

Related Posts

Chicken Pox, ESP dan Vitamin C

CHICKEN POX, ESP DAN VITAMIN C – TESTIMONI

 

chickenpox-during-pregnancy

 

“Bulan lepas, kami 3 orang (saya dan 2 orang anak saya) kena chicken pox. Bayangkan makyong yang dah dewasa ni, pregnant lagi tu kena chicken pox. Pastu nak kena jaga si kecik dua orang yang turut kena chicken pox, seksa woo.

Tapi yang paling seksa ialah bila mengenangkan parut-parut yang bakal menyinggah, runsing sangat-sangat.

Alhamdulillah bulan ni promo ESP & Vita C, makyong terus ambil peluang ni utk consistent minum ESP dan ambil Vita C megadose.

Hasilnya dah boleh nampak parut-parut chicken pox dah mula pudar. I know it will take time, tapi slowly saya yakin dia akan hilang sebab sel-sel kulit baru dah tumbuh dengan baik dengan pengambilan protein dan vitamin berkualiti.

Parut chicken pox Elea dan Eidlan memang dah tak nampak dah, al-maklumlah kulit budak-budak ni lagi senang nak hilang parut. Saya memang consistent bagi diorang Meal Shakes dan Chewable Vita C. Sambil-sambil diorang duk teguk ESP mama setiap hari.” – Puan Jacky Bass

 

Kredit : YES”) We got #S’Effect

 

Perlukan ESP dan Vitamin C?

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : vitamin_c_shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Resdung dan Vitamin C

Resdung dan Vitamin C – Testimoni

 

resdung

“Sebelum ni Gee ada masalah resdung. Pagi-pagi biasa Gee akan kerap bersin, hidung berair. Dan bila kena habuk ke debu jangan cakaplah tak berhenti bersin.

Sampai badan rasa nak demam. Paling sadis Gee TAK TAU pun itu tanda-tanda orang resdung ?.

Alhamdulillah .. sejak kenal Shaklee hidup Gee banyak berubah. Gee mula kenal Shaklee ni dengan VITAMIN C PLUS SHAKLEE.

Gee ambil Vitamin C Plus Shaklee ni untuk kulit cantik sebenarnya. Tapi tak sangka masalah resdung Gee yang baik dulu. Seronok sangat rasa  ?.  Alhamdulillah.

Dengan asbab Vitamin C Plus Shaklee, resdung Gee tak teruk macam dulu.

Bersin dah ok tak teruk macam dulu
Hidung berair dah setel?
Badan pun rasa lebih sihat
Yang paling best efek kat kulit Gee jugak. Jerawat cepat kecut bila naik dan kulit rasa lebih lembut tak kasar lagi.

Memang best sangat-sangat Vitamin C Plus Shaklee ni. Family Gee pun ambil sama. Bila demam, selsema kami ambil Vitamin C Plus Shaklee saja untuk tingkatkan imunisasi badan.”

– Gee

Kredit : YES”) We got #S’Effect

 

Nak tahu lebih lanjut tentang Vitamin C boleh klik di sini.

Nak order Vitamin C?

Boleh buat pesanan terus di sini.

esell-shaklee-logo

ATAU boleh juga menghubungi Sofia seperti biasa untuk konsultansi dan order.

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Instagram : shakleebysofia
Continue Reading

Related Posts

Hasil Makan Vitamin C dan Collagen Powder Shaklee

Hasil Makan Vitamin C dan Collagen Powder Shaklee

 

vitamin c dan collagen

 

Siapa dah biasa makan vitamin C?

Apa kata sementara promosi ni cuba sekotak dua collagen dan rasakan kehebatannya.

Jealous haih tengok gambar ni. Sofia sendiri dah ambil siap2 sekotak dua untuk kegunaan sendiri.

 

Kebaikan Collagen


1. Mengecilkan liang pori-pori yang kelihatan.

2. Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut

3. Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan gatal pada muka.

4. Mengurangi pigmentasi, jeragat dan kulit tak sekata.

5. Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

6. Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta tebal dan bersinar.

7. Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang

Collagen Powder Shaklee dibuat daripada sisik ikan merah. Ia adalah sumber kolagen yang sangat lasak dan elastik, dengan kepaduan sel yang sangat tinggi kapasiti dalam mengekalkan lelembapan.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Instagram : hamil.berpantang.menyusu
Continue Reading

Related Posts

Sunburn Hilang Dengan Vitamin C – Testimoni

Sunburn Hilang

“One of my bestfriend saya namakan sebagai E tetiba ajak lunch sama. Saya pun takde hal lah jom sahaja. Rupa-rupanya dia nak mengadu yang kulit dia sunburn sebab mandi water park dengan family. Masalahnya kurang sebulan je lagi dia nak kawin, macam mana ni?

 

Disebabkan saya merupakan pencinta tegar Shaklee, supplemen Shaklee sentiasa ada dalam kereta saya.Makanya, saya kata pada E cuba ko makan Vitamin C Shaklee aku ni dulu. E pun bersetuju. 

 

Dalam dua minggu macam tu lepas kami berjumpa, E whatsapp gambar2 selfie dia dan dia sangat teruja. Kulit wajah dia bukan sahaja kembali pada asal malah lebih glowing. Barulah best nak bersanding kan. 

 

Bila saya tanya pada E macam mana amalkan Vitamin C Shaklee? Dia kata seminggu pertama dia mengalami healing crisis yg sangat teruk. Kulit mengelupas jerawat pun naik luar biasa tapi E senyap je tak macam customer2 Shaklee saya yg lain bila healing crisis menggelabah semacam. Dia tahu yg itu adalah healing crisis dan berkat kesabaran, dia dapat hasil yg diidamkan. Alhamdulillah. ” – Puan Mazlila Mazelan

 

65

 

 

Vitamin C ni memang di antara produk yang popular di kalangan mereka yang nak kahwin oleh kerana ianya berkesan dan sangat menjimatkan. Sebotol boleh tahan untuk penggunaan selama 3 hingga 6 bulan.

 

Ada kawan-kawan yang sedang bersiap nak kahwin tak lama lagi? Selain berfacial boleh la makan vitamin C ini untuk perbaiki kulit dari dalam.

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Kesan Makan Vitamin C Selama Setahun- Testimoni

Kesan Makan Vitamin C Selama Setahun

 

“Untuk kesekian kalinya.. hana share lagi shaklee effect testimoni sendiri. Hehehe

 

Well..nak bisnes kenalah promo diri sendiri dulu. Tu yang bagus tu. Dari situ hana punya spirit pon dengan sendirinya merokettt tinggi. Ehehehe yakin dengan product, baru boleh jual. Gitteww

 

Ouh.. kembali kepada story sebenar, Hana makan SUSTAINED RELEASE VITAMIN C PLUS shaklee ni setahun, baru dapat effect macam tu. Lama kan? Memang ponnn… tak semua orang sama. Bergantung kepada macam-macam faktor, contohnya, hormon. Well hormon jenis keras kepala. Hehe

 

Lepas setahun, sehari 2 biji vit C hana makan, air tak payah cakap. 300ml sehari. Sungguh tak tipu 
Nahhh vitamin C effect. Tolong jelez keh” –  Cik Hana

 

hana

 

Vitamin Shaklee memang takde mengandungi apa-apa bahan kimia terlarang. Ianya adalah SELAMAT dimakan. Kerana itulah ia mengambil masa yang lama untuk nampak kesan dan ianya bergantung juga kepada badan individu tersebut.

 

Yang penting adalah kesabaran dan konsisten memakannya setiap hari.
 

Untuk Info & Order:
 

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts

Vitamin Larut Air – Vitamin C

Vitamin Larut Air

vitamin larut air

 

Vitamin C adalah vitamin larut air.

Badan kita tak dapat menyimpan vitamin C, oleh itu kita perlu memakan vitamin C setiap hari.

Antara makanan yang mengandungi Vitamin C adalah –


1.Bell pepper
2. Nenas
3.Kiwi
4. Brokoli
5.Betik
6. Strawberi
7. Oren
8. Tembikai Melon
9. Grapefruit
10. Tomato

 

Vitamin C Sustained Release Shaklee

 

10290610_10152805949541348_7038352780133087110_n

Vitamin C Shaklee juga menggunakan sistem sustained release di mana pelepasan vitamin C akan dibuat secara perlahan-lahan selama 5 jam agar Vitamin C dapat diserap sepenuhnya oleh badan.

Khasiat dalam sebiji Vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 biji buah oren.

 

 

Untuk Info & Order:

Tengku Sofia Sabrina
Shaklee Independent Distributor
Shaklee ID – 905873
Email: sofia_sabrina@yahoo.com
SMS/Whatsapp/Telegram/WeChat: 012 3390665
COD: Gombak dan Batu Caves
FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
FB Page: Its All About The Vits
FB Page: Berpantang dan Menyusu Bersama Supplement Semulajadi
Instagram : cantik.sihat.menawan
Continue Reading

Related Posts