B-Complex Kencing Kuning

Apa???

 

Makan B-Complex Kencing Kuning

 

Pernah tak kawan-kawan makan B-Complex? Perasan tak kencing korang jadi warna kuning?

Hehe ramai customers Sofia yang pertama kali ambil B-Complex ni mesej Sofia panik, “Kenapa saya makan B-Complex kencing jadi warna kuning??? Banyak toksinkah saya?”

Tak kurang juga yang bertanya, “Ini ke healing crisis yang akak bagitahu saya tu?”   😀

Biasanya mereka yang mengambil B-Complex, kencing mereka akan menjadi warna kuning cerah/terang.  Ada yang berwarna kuning gelap.

 

Mengapa ini terjadi?

Ini adalah kerana vitamin B merupakan vitamin larut air. Ia bermaksud lebihan vitamin B akan disingkir keluar dari badan. Salah satu cara penyingkiran adalah melalui air kencing. Vitamin B-Complex Shaklee mengandungi vitamin B2 (riboflavin) yang warna molekulnya adalah warna kuning.  Jadi bila terdapat lebihan vitamin B dalam badan, ianya akan disingkirkan melalui air kencing dan kandungan B2 tadi akan menyebabkan air kencing berwarna kuning.

 

Kenapa Saya Makan B-Complex jenama lain kencing saya tak berubah warna?

Cuba anda cek kandungan vitamin B jenama tersebut. Adakah vitamin B2 terkandung dalam B-Complex jenama tersebut?  Atau ianya dalam kuantiti yang terlalu sedikit sahaja?

 

b-complex_shaklee-diffrent
Kandungan vitamin B dalam sebiji B-Complex Shaklee. Ianya lengkap dengan kesemua 8 vitamin B

 

 

b-complex kencing kuning
Antara Manfaat B-Complex

 

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

Dah dapatkan B-Complex? Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665.

Anda boleh juga beli sendiri di website Shaklee di sini https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

Anda juga boleh ikuti Sofia di

FB Page: Kedai Vitamin Gombak dan Batu Caves
Instagram : kedaivitamingombakdanbatucaves
 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.