Bertenaga Di Usia 40an

Bertenaga Di Usia 40an

Bila dah berusia 40an, terasa sangat tenaga dah semakin berkurangan. Dah tak selincah 20, 30an dulu.Ā  Kalau dilayan, memang semua tak jadi. Boleh tidur aje, alasan kerana takde tenaga.

 

Hari ini Sofia kongsikan rutin Sofia sepanjang hari ini :

Bermula dengan pagi tadi makan 2 biji ResV, 1 biji Coq-trol dan minum 1 cawan cinch tea (Cinch Energy Tea Mix). Semua untuk tenaga.

Pagi tadi dah vacuum dan kemas ruang tamu. Selepas itu bersenam depan TV ikut video di YouTube selama 30 minit. Berpeluh-peluh, tak yah keluar rumah pun sebab hujan lebat šŸ˜…

 

Tamat waktu untuk Intermittent Fasting, Sofia breakfast sekejap dan selepas itu mula memotong bawang dan bahan-bahan lain untuk memasak nanti.

Testimoni ResV Shaklee

Pergi ambil Bella balik dari sekolah. Sementara menunggu, Sofia update sosial media dan platform-platform bisnes yang lain.

 

Makan tengahari bersama Bella.

 

Selepas itu terus masuk dapur untuk memasak dinner. Sementara menunggu masakan dalam pressure cooker siap, Sofia solat zuhur. Kemudian vacuum bilik-bilik tidur pula.

 

Non stop buat kerja. Takde rasa letih pula. Tenaga berlebih-lebih lagi.

 

Selepas sambung memasak kat dapur, boleh basuh kain pula.

Selesai Closing Bulan Mei 2014 – Kita Minum Teh “Cinch Energy Tea Mix”

Bisnes? Sambil buat-buat kerja rumah, sambil tu layan whatsapp bersama customers.

 

Malam nanti macam-macam lagi tugas di rumah ini. Biasanya jam 11 malam baru nampak ruang untuk berehat.

 

Begitulah sebahagian tugasan Sofia sebagai surirumah dan online bisnes owner. Orang lain biasanya nampak best sebab Sofia berada di rumah sepanjang masa tetapi sebenarnya aktiviti padat setiap hari.Ā  Sofia juga perlu menjadi supir untuk menjemput suami pulang dari pejabat.Ā  Tenaga amat penting, kalau tak bertenaga memang pengsan!

 

Sofia just nak suggest kepada kawan-kawan seusia yang setiap hari perlu ke pejabat dan bila dah balik ke rumah perlu lagi sambung buat kerja-kerja rumah tu, ambillah sesuatu untuk bantu berikan tenaga. Lebih tenaga takpe. Semua boleh settle. Takde tenaga, lemau je memanjang.

Kesan Sampingan Guna Shaklee Selama 20 Tahun

Pilihlah supplement yang baik untuk diri dan keluarga. Sofia pilih Shaklee. šŸ˜€

 

bertenaga di usia 40an
Selesai vacuum bilik Bella, dia kata tinggal je. Bella susun semula nanti.

 

Jom kita sama-sama sihat dan bertenaga dengan Shaklee.Ā  Hubungi Sofia dengan klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau call Sofia di 012-3390665.

 

Jangan lupa untuk ikuti Sofia diĀ https://linktr.ee/tengkusofiasaziz
Visited 1 times, 1 visit(s) today

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *