9 Sebab Kenapa Komuniti Bisnes Shaklee Best

 

komuniti bisnes shaklee

 

Dah hampir 11 tahun Sofia dalam bisnes Shaklee ini.  Pastilah Sofia rasa best sangat bisnes ni kan?  Kalau tidak suka, macam mana Sofia nak bertahan.  11 tahun pula tu?  Selain daripada produk-produk Shaklee yang sangat best, tentulah tentang komunitinya.  Di entri ini Sofia nak kongsikan sebab-sebab mengapa Sofia katakan komuniti bisnes Shaklee best.

 

9 Sebab Kenapa Komuniti Bisnes Shaklee Best

 

1. Adanya whatsapp dan telegram group di mana kita boleh berbincang tentang bisnes tanpa perasaan segan.  Di whatsapp dan telegram group ini kami sama-sama bantu-membantu satu sama lain.  Ianya tempat bermulanya belajar tentang bisnes Shaklee.  Kalau tak tahu, tanya sahaja di sana, pasti ada yang membantu.

 

2. Support group yang tip top, bukan sahaja daripada direct upline Master kita tetapi daripada Master-Master lain yang berada dalam group besar yang sama.

 

3. Dahulu sebelum adanya Covid-19 kelas semuanya off-line.  Kami ke rumah-rumah, ada juga dewan-dewan untuk belajar tentang produk Shaklee dan bisnes Shaklee tetapi dengan adanya pandemik, kami mula beralih arah dengan mengadakan kelas-kelas on-line, menggunakan aplikasi Zoom, Streamyard dan sebagainya.  Ada saje caranya untuk belajar dan berukhuwah!

 

Salah satu sesi diskusi sebelum PKP

 

Kelas off-line di bilik seminar

 

Bila pandemik Covid-19 kami beralih ke kelas secara off-line dan masih lagi diadakan sehingga sekarang. Lebih mudah untuk berinteraksi sesama kami

 

4. Selain daripada kelas-kelas produk dan juga bisnes, group kami juga menitik beratkan amalan rohani.  Mereka saling mengingatkan untuk berzikir dan mengamalkan amalan-amalan sunat.  Team kami ada juga mengadakan kumpulan tadarus Al-Quran dan perjumpaan Quran Time di Zoom pada malam Jumaat untuk sama-sama membaca surah Yassin , Al-Kahfi dan Al-Mulk.

 

 

5. Adanya support group untuk para suami yang isterinya berbisnes Shaklee.  Para suami bukan hanya sekarang untuk melihat dan beri sokongan kepada isteri-isteri sahaja malah mereka di jemput untuk turut serta segala event yang ada agar mereka juga turut berbisnes sama.  Jika tidak berbisnes sama pun, at least mereka tahu tentang selok belok bisnes Shaklee dan faham tentang apa isteri-isteri mereka perjuangkan dalam bisnes.

 

Para suami di salah satu event anjuran Projek Viktoria

 

6. Komuniti bisnes Shaklee ialah satu komuniti yang sentiasa memberi.  Adanya usaha Shaklee Cares di mana team-team Shaklee membantu memberi pertolongan contohnya kepada mangsa-mangsa banjir, memberi vitamin-vitamin kepada kanak-kanak yang kurang berkemampuan.  Team kami di Melaka telah memberi sedekah Jumaat dengan memberi air minuman Meal Shakes Oreo di sebuah masjid.

 

Team Projek Viktoria menyiapkan 200 cawan Meal Shakes Oreo untuk disedekahkan kepada para jemaah masjid selepas solat Jumaat

 

7. Bisnes Shaklee ini memberi peluang kepada Sofia membantu orang lain menjadi lebih sihat.  Alhamdulillah walaupun background pendidikan Sofia di bidang perakaunan, Sofia telah dapat membantu ramai orang menjadi lebih sihat.  Ada beberapa orang pelanggan Sofia juga yang pada masa berjumpa dengan Sofia sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat, berkat mengamalkan produk Shaklee yang sesuai untuknya dan juga usaha mereka suami isteri telah dikurniakan zuriat, Alhamdulillah.

 

Ada juga ahli keluarga yang mempunyai masalah gastrik dan Sofia telah dapat membantunya dengan ESP. BACA SINI

 

8. Salah satu sebab kenapa Sofia sukakan komuniti bisnes Shaklee ini juga kerana adanya hadiah-hadiah menarik daripada upline.  Mereka menyediakan pelbagai cabaran untuk memberikan semangat kepada kami untuk sentiasa berlumba dalam bisnes ini.  Bukan berlumba secara tak elok, kami berlumba secara sihat agar kami sama-sama berusaha dan capai target masing-masing.  Kamilah supporter utama dalam bisnes ini. Saling support bisnes masing-masing walaupun kami sekadar sidelines dan walaupun bisnes Shaklee ini sebenarnya bisnes setiap individu secara berasingan.

 

Sebagai contoh, baru bulan lepas Sofia menangi Recruitment Challenge yang dianjurkan oleh Projek Viktoria.

 

9. Last and not least, komuniti bisnes Shaklee ini best kerana adanya syarikat yang sentiasa mendengar luahan pengedar-pengedarnya.  Syarikat Shaklee sentiasa peka dengan keperluan pengedar, banyak pembaharuan yang telah diadakan sejak 11 tahun yang lepas semasa Sofia baru berjinak dengan bisnes ini.  Dahulu tiada website khas, sekarang dah ada dan very user friendly dan sentiasa diupdate dengan fungsi-fungsi yang baru dan membantu bisnes kami.  Dahulu tak banyak poster dan info produk disediakan oleh Syarikat, sekarang dah banyak sangat untuk kami gunakan.  Syarikat Shaklee juga sangat aktif di media sosial. Informasi lebih mudah disebarkan.

 

Inilah antara 9 Sebab Kenapa Komuniti Bisnes Shaklee Best buat Sofia.  Sofia nak jemput anda juga join bisnes yang best ini. Jom! Anda boleh klik ikon Whatsapp di sebelah kiri bawah blog ini atau hubungi Sofia di 012-3390665 dan beritahu Sofia yang anda mahu mulakan bisnes Shaklee bersama Sofia sekarang.

 

Boleh juga klik di sini untuk daftar sendiri sebagai ahli Shaklee https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=905873

 

Jangan lupa untuk ikuti Sofia di https://linktr.ee/tengkusofiasaziz

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *